Stamppot rode bietjes met geitenkaas, gebakken appelringen en walnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/13/2022 - 12:32
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Zet ze nog even terug op de warmtebron tot ze goed droog zijn. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper.
Meng de warme melk en 20 gram roomboter erdoor zodat je een lekkere stevige aardappelpuree krijgt.

Verhit de olie in een pan. Bak hierin de gesnipperde ui glazig.
Doe de geraspte bietjes erbij. Roer alles goed door en maak de bietjes op smaak met peper, zout, balsamicoazijn en suiker.
Meng de bietjes en 100 gram van de geitenkaas door de aardappelpuree.

Verhit de andere 20 gram boter in een koekenpan.
Bak hierin de appels, bestrooid met kaneel en suiker, op een lage warmtebron zacht en bruin.

Doe de bietenstamppot in een ovenschaal.
Verdeel hierover de walnoten en de rest van de geitenkaas. Leg de appelschijven erop.
Zet de schaal 15 tot 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Afbeelding
Stamppot rode bietjes met geitenkaas, gebakken appelringen en walnoten
Aantal personen
3.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke vegetarische ovenschotel van stamppot rode bietjes (ik had trouwens roze bietjes tot mijn verrassing) met zachte geitenkaas, walnoten en gebakken appel met kaneel en suiker. Ik las dit recept op de site van leukerecepten "bietenstamppot met appel". Ik heb er het een en ander aan toegevoegd en er een ovenschotel van gemaakt. Dit is een verrukkelijk.e ovenschotel.
Ingrediƫnten
750 gram kruimige aardappelen
100 ml warme melk
20 gram + 20 gram roomboter
500 gram voorgekookte rode bietjes, geraspt (ik had zelf roze biologische bietjes)
150 gram zachte jonge geitenkaas
1 grote ui, gesnipperd
1 eetlepel zonnebloemolie
Peper, zout
1 eetlepel witte balsamicoazijn
1 afgestreken eetlepel suiker of honing
2 appels, geschild, klokhuis verwijderd, in dikkere plakken gesneden
Kaneelpoeder
Suiker
75 gram walnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal
aardappelstamper
pannen
grote koekenpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493699
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid