Bereidingswijze
-doe de trostomaten met olijfolie, zeezout en peper in een hete oven van 180°C en rooster de tomaten ongeveer 20 minuten
-Voeg in een sauspan de bouillon en broccoli toe en breng aan de kook, kook de broccoli tot ze zacht zijn
smelt in een andere sauspan de boter
-voeg de in blokjes gesneden bleekselderij en uien toe aan gesmolten boter en bak ongeveer 5 minuten (dit is je roux)
-voeg bloem toe en meng goed, zet het vuur lager en blijf ongeveer 7-10 minuten koken zonder de roux te verbranden
-voeg kippenbouillon en broccoli toe aan de roux en meng goed met een draadklopper tot het volledig gemengd is
-voeg slagroom of zuivel naar keuze en cheddar toe, meng goed tot de cheddar is gesmolten
-met verlaagd vuur de geroosterde tomaten toevoegen en 15 minuten laten sudderen
-Als de soep te dik lijkt, verdun hem dan met water, breng zo nodig opnieuw op smaak.
Serveer met knapperig brood!
-Voeg in een sauspan de bouillon en broccoli toe en breng aan de kook, kook de broccoli tot ze zacht zijn
smelt in een andere sauspan de boter
-voeg de in blokjes gesneden bleekselderij en uien toe aan gesmolten boter en bak ongeveer 5 minuten (dit is je roux)
-voeg bloem toe en meng goed, zet het vuur lager en blijf ongeveer 7-10 minuten koken zonder de roux te verbranden
-voeg kippenbouillon en broccoli toe aan de roux en meng goed met een draadklopper tot het volledig gemengd is
-voeg slagroom of zuivel naar keuze en cheddar toe, meng goed tot de cheddar is gesmolten
-met verlaagd vuur de geroosterde tomaten toevoegen en 15 minuten laten sudderen
-Als de soep te dik lijkt, verdun hem dan met water, breng zo nodig opnieuw op smaak.
Serveer met knapperig brood!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk lekkere soep die makkelijk te bereiden is
Ingrediënten
115 g ongezouten boter
63 g bloem
2 stengels bleekselderij in blokjes
1 kleine ui gesnipperd
180 g broccoliroosjes gesneden
150 tros tomaten geroosterd
110 g cheddar kaas versnipperd
1 liter kippenbouillon of groentebouillon
240 g zware of lichte room
Zeezout en peper naar smaak
63 g bloem
2 stengels bleekselderij in blokjes
1 kleine ui gesnipperd
180 g broccoliroosjes gesneden
150 tros tomaten geroosterd
110 g cheddar kaas versnipperd
1 liter kippenbouillon of groentebouillon
240 g zware of lichte room
Zeezout en peper naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493692
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Dennis Littley
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid