Bereidingswijze
– Breek 1 gelatineblaadje in 2. Laat telkens 1,5 gelatineblaadje weken in aparte kommetjes met koud water.
– Breek de chocolade in stukken.
- Verwarm 5 dl room in een steelpannetje en voeg 60 g suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur lager en voeg de stukjes chocolade toe. Meng goed. Zet het vuur af.
- Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en voeg toe aan het chocolademengsel. Roer goed tot de gelatine is opgelost.
-Verdeel over 6 glaasjes en zet in de koelkast.
- Haal de panna cotta's uit de koelkast. Verwarm opnieuw 5 dl room in een steelpannetje en voeg 20 g suiker toe. Giet er de hete koffie bij en roer goed. Zet het vuur af.
- Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en roer goed onder het koffiemengsel. Laat afkoelen tot het lauw is.
- Verdeel de koffie mengeling over de panna cotta's en zet opnieuw 4 u. in de koelkast.
Afwerking :
Werk elk glaasje af met 2 blauwe bessen, 1 framboos en een muntblaadje.
– Breek de chocolade in stukken.
- Verwarm 5 dl room in een steelpannetje en voeg 60 g suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur lager en voeg de stukjes chocolade toe. Meng goed. Zet het vuur af.
- Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en voeg toe aan het chocolademengsel. Roer goed tot de gelatine is opgelost.
-Verdeel over 6 glaasjes en zet in de koelkast.
- Haal de panna cotta's uit de koelkast. Verwarm opnieuw 5 dl room in een steelpannetje en voeg 20 g suiker toe. Giet er de hete koffie bij en roer goed. Zet het vuur af.
- Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en roer goed onder het koffiemengsel. Laat afkoelen tot het lauw is.
- Verdeel de koffie mengeling over de panna cotta's en zet opnieuw 4 u. in de koelkast.
Afwerking :
Werk elk glaasje af met 2 blauwe bessen, 1 framboos en een muntblaadje.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk toetje dat snel klaar is . Bereiding (20 min. + 8 u. in de koelkast)
Ingrediënten
12 blauwe bessen
6 frambozen
6 blaadjes munt
1 liter room (min. 30 % V.G.)
65 g pure chocolade
3 blaadjes gelatine
80 g suiker
10 cl hete espresso
6 frambozen
6 blaadjes munt
1 liter room (min. 30 % V.G.)
65 g pure chocolade
3 blaadjes gelatine
80 g suiker
10 cl hete espresso
Leuke tips
Onze drankensuggestie :
-ROCHEFORT 10° : Geen beter bier om erbij te serveren dan deze Rochefort, want beide smaken vind je erin terug.”
-ROCHEFORT 10° : Geen beter bier om erbij te serveren dan deze Rochefort, want beide smaken vind je erin terug.”
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493672
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid