Bereidingswijze
Verhit de olie in een hapjespan pan en bak hierin de kipstukjes rondom bruin.
Kruid de kipstukjes met peper en zout. Voeg de gesnipperde ui hieraan toe en bak even mee tot glazig. Voeg de knoflook toe, bak een minuut mee.
Meng de kruiden (komijn, gember, cayenne, kaneel, kerriepoeder, kurkuma en paprikapoeder door elkaar en voeg dit bij de kip in de hapjespan. Laat de kruiden plm. 2 minuten meebakken, Roer de tomatensaus (polpa of passata) erdoor.
Breng aan de kook en laat de saus plm.10 minuten pruttelen.
Meng de kokosmelk en de honing of suiker erdoor.
Breng nogmaals aan de kook en laat de curry nog plm. 15 minuten sudderen. De saus moet zijn ingedikt en de kip gaar.
Kruid de kipstukjes met peper en zout. Voeg de gesnipperde ui hieraan toe en bak even mee tot glazig. Voeg de knoflook toe, bak een minuut mee.
Meng de kruiden (komijn, gember, cayenne, kaneel, kerriepoeder, kurkuma en paprikapoeder door elkaar en voeg dit bij de kip in de hapjespan. Laat de kruiden plm. 2 minuten meebakken, Roer de tomatensaus (polpa of passata) erdoor.
Breng aan de kook en laat de saus plm.10 minuten pruttelen.
Meng de kokosmelk en de honing of suiker erdoor.
Breng nogmaals aan de kook en laat de curry nog plm. 15 minuten sudderen. De saus moet zijn ingedikt en de kip gaar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een beetje aangepast recept van gerecht van TV-kok Reza Bakhtali.Reza schrijft bij haar recept dat dit gerecht niet uit India komt, maar door de Indiase koks in Groot-Brittannië beroemd is geworden. Er gaan veel kruiden en specerijen in, maar de bereiding zelf, zoals wel vaker geldt in de Indiase keuken, is niet zo ingewikkeld en heel erg lekker.
Ingrediënten
2 eetlepels arachideolie
350 gram kippendij in kleine stukjes
1 middelgrote, gesnipperd
4 tenen knoflook, gesnipperd
2 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl gemalen gember (djahé)
½ tl cayennepeper
½ tl kaneel,
½ tl kerriepoeder
Mespunt kurkuma
2 tl paprikapoeder
1 blikje tomatenpolpa of passata
200 ml kokosmelk
½ el vloeibare honing of suiker
350 gram kippendij in kleine stukjes
1 middelgrote, gesnipperd
4 tenen knoflook, gesnipperd
2 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl gemalen gember (djahé)
½ tl cayennepeper
½ tl kaneel,
½ tl kerriepoeder
Mespunt kurkuma
2 tl paprikapoeder
1 blikje tomatenpolpa of passata
200 ml kokosmelk
½ el vloeibare honing of suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
Leuke tips
Heerlijk met basmatirijst en bijvoorbeeld sperziebonen.
Het originele recept (zonder mijn aanpassingen) vind je op :
https://www.telegraaf.nl/lifestyle/2141954528/recept-van-de-dag-chicken-tikka-masala-met-basamati-rijst
Het originele recept (zonder mijn aanpassingen) vind je op :
https://www.telegraaf.nl/lifestyle/2141954528/recept-van-de-dag-chicken-tikka-masala-met-basamati-rijst
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493657
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
https://www.telegraaf.nl/lifestyle/2141954528/recept-van-de-dag-chicken-tikka-masala-met-basamati-rijst
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid