Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven-en onder-warmte.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op het pak in water met zout. Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig.
Voeg de spitskool en de prei hieraan toe en bak dit plm.5 tot 7 minuten tot de spitskool beetgaar is. Kruid met wat nootmuskaat, peper en zout. Voeg de diepvrieserwtjes eraan toe en laat ze een paar minuten mee garen. Roer de stukjes tomaat erdoor.
Meng de macaroni met de groenten, ham, chilisaus en 2/3 van de geraspte kaas..
Doe de macaroni in de ovenschaal en strooi het restant van de geraspte kaas erover.
Zet de schaal pl. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de macaroi een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op het pak in water met zout. Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig.
Voeg de spitskool en de prei hieraan toe en bak dit plm.5 tot 7 minuten tot de spitskool beetgaar is. Kruid met wat nootmuskaat, peper en zout. Voeg de diepvrieserwtjes eraan toe en laat ze een paar minuten mee garen. Roer de stukjes tomaat erdoor.
Meng de macaroni met de groenten, ham, chilisaus en 2/3 van de geraspte kaas..
Doe de macaroni in de ovenschaal en strooi het restant van de geraspte kaas erover.
Zet de schaal pl. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de macaroi een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ouderwetse elleboogjesmacaroni gevuld met hamblokjes en veel groenten. Een goedkope en gezonde maaltijd.
Ingrediƫnten
300 gram elleboogjesmacaroni
1 flinke ui, gesnipperd
250 gram gesneden spitskool
1 kleine prei, in kleine halve ringen
1 vleestomaat, ontveld zonder pitjes, in kleine stukjes
3 gedroogde tomaatjes (op olie, uitgelekt en in kleine stukjes)
200 gram doperwtjes uit de diepvries
100 gram geraspte belegen kaas
200 gram gekookte ham in blokjes
2 eetlepels olijfolie
Peper, zout, nootmuskaat
2 eetlepels pittige chilisaus
1 flinke ui, gesnipperd
250 gram gesneden spitskool
1 kleine prei, in kleine halve ringen
1 vleestomaat, ontveld zonder pitjes, in kleine stukjes
3 gedroogde tomaatjes (op olie, uitgelekt en in kleine stukjes)
200 gram doperwtjes uit de diepvries
100 gram geraspte belegen kaas
200 gram gekookte ham in blokjes
2 eetlepels olijfolie
Peper, zout, nootmuskaat
2 eetlepels pittige chilisaus
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493656
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid