Bereidingswijze
Haal het vlees ruim 1 uur van te voren uit de koelkast.
Kruid het vlees met peper en zout.
Meng het bloem met het paprikapoeder en chilivlokken.
Haal het vlees door het bloemmengsel. Zorg dat al het vlees bedekt is.
Vet de bodem van de slowcooker in met de olijfolie.
Verdeel de plakjes spek over de bodem van de slowcooker.
Verdeel het gekruide en met bloem bestrooide vlees hierover.
Meng de ui, knoflook, paprika's, blokjes bleekselderij, gedroogde tomaten, tijm en oregano door elkaar en verdeel dit over het vlees. Leg de laurierblaadjes erop.
Meng de tomaten-polpa met de vleesbouillon en giet dit over de vlees/groentemassa.
Zet de slowcooker op low en laat het vlees minimaal 6 uur zachtjes stoven.
Roer dan de vleesmassa even goed door en laat de slowcooker nog plm. 2 uur haar werk doen.
Het vlees is dan heerlijk zacht en geurt je tegemoet.
Kruid het vlees met peper en zout.
Meng het bloem met het paprikapoeder en chilivlokken.
Haal het vlees door het bloemmengsel. Zorg dat al het vlees bedekt is.
Vet de bodem van de slowcooker in met de olijfolie.
Verdeel de plakjes spek over de bodem van de slowcooker.
Verdeel het gekruide en met bloem bestrooide vlees hierover.
Meng de ui, knoflook, paprika's, blokjes bleekselderij, gedroogde tomaten, tijm en oregano door elkaar en verdeel dit over het vlees. Leg de laurierblaadjes erop.
Meng de tomaten-polpa met de vleesbouillon en giet dit over de vlees/groentemassa.
Zet de slowcooker op low en laat het vlees minimaal 6 uur zachtjes stoven.
Roer dan de vleesmassa even goed door en laat de slowcooker nog plm. 2 uur haar werk doen.
Het vlees is dan heerlijk zacht en geurt je tegemoet.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zonder aanbraden weer zo'n lekkere Itaiaanse stoofpot, vol met heerlijke ingrediënten. Superzacht rundvlees in een heerlijke aromatische saus. Even alles stapelen in de slowcooker en met een boek op de bank wachten tot het vlees gaar is. Wij hebben dit gegeten met aardappelpuree en sperziebonen maar met een stevige pastasoort is dit ook niet te versmaden. Parmezaanse kaas kun je er ook nog overheen doen, maar is niet nodig.
Dit recept is een combinatie van andere recepten van internet.
Dit recept is een combinatie van andere recepten van internet.
Ingrediënten
750 gram riblappen, in blokjes gesneden
Peper, zout
2 flinke eetlepels bloem
1 opgehoopte eetlepel paprikapoeder
½ theelepel chilivlokken
3 eetlepels olijfolie
100 gram plakjes ontbijtspek in kleinere stukjes gesneden
2 rode uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde oregano
2 stengels bleekselderij, geschild in kleine blokjes
2 rode paprika's schoongemaakt in kleine stukjes
5 gedroogde tomaten (op olie, uitgelekt) in kleine stukjes
2 grote gedroogde laurierblaadjes
1 blikje tomatenpolpa (passata) liefst van Mutti )380 ml
250 ml vleesbouillon van tablet
Peper, zout
2 flinke eetlepels bloem
1 opgehoopte eetlepel paprikapoeder
½ theelepel chilivlokken
3 eetlepels olijfolie
100 gram plakjes ontbijtspek in kleinere stukjes gesneden
2 rode uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde oregano
2 stengels bleekselderij, geschild in kleine blokjes
2 rode paprika's schoongemaakt in kleine stukjes
5 gedroogde tomaten (op olie, uitgelekt) in kleine stukjes
2 grote gedroogde laurierblaadjes
1 blikje tomatenpolpa (passata) liefst van Mutti )380 ml
250 ml vleesbouillon van tablet
Hulpmiddelen & keukengerei
slowcooker
Leuke tips
Lekker met aardpp<><><>
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493653
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid