Bereidingswijze
Kook de spruitjes beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Voeg de sjalotjes hieraan toe en bak deze glazig. Voeg de risottorijst toe, samen met de fijngehakte knoflook en de tijm. Bak de rijst plm. 2 minuten mee tot de rijst glazig ziet.
Giet de wijn bij de risotto en blijf roeren tot de wijn door de risotto is opgenomen.
Giet nu steeds Als je bouillon verdampt is, giet je steeds weer wat van de bouillon erbij. Zolang tot je bouillon op is en de rijst gaar (plm. 20 tot 25 minuten).
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin eerst de spekreepjes bruin. V
oeg de goed uitgelekte spruitjes hieraan toe en bak ze even mee.
Meng de spruitjes met de spekreepjes en ¾ van de Parmezaanse kaaas door de gare risottorijst.
Geef de rest van de kaas bij de risotto.
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Voeg de sjalotjes hieraan toe en bak deze glazig. Voeg de risottorijst toe, samen met de fijngehakte knoflook en de tijm. Bak de rijst plm. 2 minuten mee tot de rijst glazig ziet.
Giet de wijn bij de risotto en blijf roeren tot de wijn door de risotto is opgenomen.
Giet nu steeds Als je bouillon verdampt is, giet je steeds weer wat van de bouillon erbij. Zolang tot je bouillon op is en de rijst gaar (plm. 20 tot 25 minuten).
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin eerst de spekreepjes bruin. V
oeg de goed uitgelekte spruitjes hieraan toe en bak ze even mee.
Meng de spruitjes met de spekreepjes en ¾ van de Parmezaanse kaaas door de gare risottorijst.
Geef de rest van de kaas bij de risotto.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
We zijn dol op risotto. Puur, maar ook met allerlei toevoegingen. Dus ook met spruitjes. Spruitjes met risotto vormen een herlijke combinatie met de gebakken spekjes en Parmezaanse kaas. Zonder de spekjes, maar met bijvoorbeeld gorgonzola ook een heerlijk vegetarisch gerecht.
Ingrediënten
400 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
100 gram spekreepjes
2 eetlepels olijfolie
2 flinke sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd2 theelepels gedroogde tijm
300 gram risottorijst
1/8 liter droge witte wijn
Plm. 750 ml warme groentebouillon of kippenbouillon van tablet
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
Zout, peper
10 gram roomboter
100 gram spekreepjes
2 eetlepels olijfolie
2 flinke sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd2 theelepels gedroogde tijm
300 gram risottorijst
1/8 liter droge witte wijn
Plm. 750 ml warme groentebouillon of kippenbouillon van tablet
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
Zout, peper
10 gram roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
koekenpan
vergiet of zeef
koekenpan
vergiet of zeef
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493652
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid