Bereidingswijze
- Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 cm2 en voeg daarna zout en peper toe naar smaak
- Plet de knoflook en snijd fijn voeg dit toe aan de riblap blokjes
- Snijd de uien in ringen
- Kook ondertussen 350 ML water en als het klaar is doe je er een runderbouillon blokje in
- Doe halve pakje roomboter in je stoofpan laat het niet verbranden goudgeel is wat je zoekt
- Doe de riblap blokjes met knoflook erin en bak ze tot ze mooie gare kleur hebben
- Doe de uienringen en champignons erin en bak alles tot de uien een glazige kleur hebben
- Doe de kalfsfond erin
- Doe het bouillon water erin
- Doe het blikje bier erin
- Doe de vier blaadjes laurier erin
- Doe de 5 kruidnagels erin
- Rasp de gember helemaal in de bouillon met schil en al
- Doe de 3 theelepels Sambal Oelek erin
- Doe de eetlepel chillipoeder erin
- Als het weer pruttelt doe je 3 plakken ontbijt koek erin
- Als die 3 plakken opgelost zijn Besmeer 2 plakken ontbijt koek met grove Groningse mosterd en op zijn kop erin (dus besmeerde kant onder)
Nu vier uur laten pruttelen op laag vuur met deksel erop, af en toe even omscheppen en de bodem meeschrapen.
Daarna na 4 uur omdat de jus nog beetje waterig is doe je het volgende:
- Doe 40 MG roomboter in een steelpannetje en laat het smelten… NIET BRUIN laten worden
- Voeg 40 MG bloem erbij en roer het tot een papje
- Doe het papje in de pan erbij en roer het door en laat nog half uurtje pruttelen
KLAAR!! Eet het met Rijst of Aardappel puree en eventueel rode kool
- Plet de knoflook en snijd fijn voeg dit toe aan de riblap blokjes
- Snijd de uien in ringen
- Kook ondertussen 350 ML water en als het klaar is doe je er een runderbouillon blokje in
- Doe halve pakje roomboter in je stoofpan laat het niet verbranden goudgeel is wat je zoekt
- Doe de riblap blokjes met knoflook erin en bak ze tot ze mooie gare kleur hebben
- Doe de uienringen en champignons erin en bak alles tot de uien een glazige kleur hebben
- Doe de kalfsfond erin
- Doe het bouillon water erin
- Doe het blikje bier erin
- Doe de vier blaadjes laurier erin
- Doe de 5 kruidnagels erin
- Rasp de gember helemaal in de bouillon met schil en al
- Doe de 3 theelepels Sambal Oelek erin
- Doe de eetlepel chillipoeder erin
- Als het weer pruttelt doe je 3 plakken ontbijt koek erin
- Als die 3 plakken opgelost zijn Besmeer 2 plakken ontbijt koek met grove Groningse mosterd en op zijn kop erin (dus besmeerde kant onder)
Nu vier uur laten pruttelen op laag vuur met deksel erop, af en toe even omscheppen en de bodem meeschrapen.
Daarna na 4 uur omdat de jus nog beetje waterig is doe je het volgende:
- Doe 40 MG roomboter in een steelpannetje en laat het smelten… NIET BRUIN laten worden
- Voeg 40 MG bloem erbij en roer het tot een papje
- Doe het papje in de pan erbij en roer het door en laat nog half uurtje pruttelen
KLAAR!! Eet het met Rijst of Aardappel puree en eventueel rode kool
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Smaakt heerlijk en heeft een indonesisch tintje eraan
Ingrediënten
Riblappen 800 gram
4 x witte grote uien
1x 40 MG bloem
5 x kruidnagels
4 x laurier blaadjes
1 x runderbouillon blokje
1x 1,5 CM gember
5 x plakken ontbijt koek
1 x eetlepel grove Groningse mosterd
1 x pakje normale roomboter ongezout (campina heb ik gebruikt)
2 x eetlepel ketjap manis
3 x goeie Theelepels sambal oelek
1 x eetlepel chilipoeder
2 x teentjes knoflook geplet en gesneden
1x peper en zout
1 x 350 ml kalfsfond
1 x 350 ml kokend water met 1 rundvlees bouillon blokje erin opgelost
1 x blikje hertog jan 33 CL
1 x pak gesneden champignons
4 x witte grote uien
1x 40 MG bloem
5 x kruidnagels
4 x laurier blaadjes
1 x runderbouillon blokje
1x 1,5 CM gember
5 x plakken ontbijt koek
1 x eetlepel grove Groningse mosterd
1 x pakje normale roomboter ongezout (campina heb ik gebruikt)
2 x eetlepel ketjap manis
3 x goeie Theelepels sambal oelek
1 x eetlepel chilipoeder
2 x teentjes knoflook geplet en gesneden
1x peper en zout
1 x 350 ml kalfsfond
1 x 350 ml kokend water met 1 rundvlees bouillon blokje erin opgelost
1 x blikje hertog jan 33 CL
1 x pak gesneden champignons
Hulpmiddelen & keukengerei
Rasp
Stoofpan
Mes
Lepel
Weegshaal
Stoofpan
Mes
Lepel
Weegshaal
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493647
Homepage ID
2760255
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid