Hollandse erwtensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/03/2022 - 09:28
Bereidingswijze
Breng de spliterwten met 4 liter water, de schouderkarbonade, laurierblaadjes peperkorrels en zout aan de kook. Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel schuin op de pan. Kook ca. 40 minuten. Maak intussen de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil de aardappels en selderijknol en snij deze in blokjes. Schep de schouderkarbonade uit de soep, verwijderen de botten en snij het in blokjes. Voeg dit met de prei, aardappels, knolselderij en spliterwten toe en kook ca. 45 minuten. Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe. Neem de worst uit de pan en snijd in stukken. Voeg de plakjes worst toe en warm nog ca. 5 minuten door.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk erwtensoep recept die ik ooit heb gekregen en zelf verder naar mijn smaak heb gebracht.
Ingrediƫnten
4 liter water
1000 gr. spliterwten
4 grote preien
4 grote aardappels
2 kleine of 1 hele grote knolselderij
2 rookworsten
2 pakjes bacon spekjes
2 uien
6 bouillonblokjes
4 grote runderbouillonblokjes
1,8 kilo schouderkarbonade
4 laurierblaadjes
zwarte peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote soeppan
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493621
Homepage ID
2160526
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Groene_vingers
Gelegenheid