Pittige Kreeft Pasta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/25/2022 - 20:26
Bereidingswijze
-Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de geplette rode pepervlokken en uien toe en bak tot de uien heel zacht en geurig zijn, af en toe roeren, ongeveer 10 minuten.
-Voeg de knoflook en suiker toe en bak nog een minuut of twee, of tot de knoflook geurig is maar niet bruin.
-Schenk de witte wijn erbij en breng zachtjes aan de kook. Roer de tomaten, tomatenpuree, zout en peper erdoor. Zet het vuur laag, dek af en laat 25 minuten sudderen.
-Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Als het kookt, gooi je er een snufje zout door. Voeg vervolgens de pasta toe en kook al dente, volgens de instructies op de verpakking, voor de meeste pasta's is dat ongeveer 6 tot 7 minuten.
-Bewaar 1 kopje van het pastawater, giet de pasta af en zet een minuutje opzij.
-Meng in een grote kom het kreeftenvlees, de gesmolten boter en het citroensap. Opzij zetten.
-Zet de saus laag.
-Druppel langzaam de room erdoor, onder voortdurend roeren. Voeg vervolgens de verse basilicum, peterselie en munt toe.
-Roer de pasta erdoor.
- Roer vervolgens voorzichtig de kreeft en de overtollige boter erdoor. Als de saus er te dun uitziet, voeg dan een beetje pastawater toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Serveer in één keer!
Afbeelding
Pittige Kreeft Pasta
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige kreeftpasta is super smaakvol en perfect voor een  speciaal feest thuis! Deze al dente pasta, stukjes zoete kreeft en een pittige tomatenroomsaus! Gebruik verse kreeftenstaarten als je ze kunt vinden, of kijk in het vriesvak in de supermarkt voor flash-diepgevroren kreeftenvlees van hoge kwaliteit!
Ingrediënten
50 g olijfolie
1 theelepel gemalen rode pepervlokken gebruik minder voor een minder pittige pasta
1 gele ui in blokjes gesneden
6 teentjes knoflook fijngehakt
1 theelepel kristalsuiker
18 cl droge witte wijn
1 blik geplette tomaten met basilicum
1 blikje tomatenpuree
2 theelepels zout
1/2 theelepel zwarte peper versgemalen
500 g pasta gebruik je favoriete soort
600 g vers kreeftenvlees grof gehakt
2 en 1/2 eetlepels gezouten boter gesmolten
1 en 1/2 eetlepels citroensap vers geperst
6 cl zware room
50 g verse basilicumblaadjes grof gehakt
2 Eetlepels verse peterselieblaadjes fijngehakt
1 Eetlepel verse muntblaadjes fijngehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493562
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Ashley Manila
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid