Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan. Bak hierin de spekblokjes lichtbruin. Voeg de ui, knoflook en laurierblaadjes hieraan toe en bak dit even mee.
Voeg de blokjes wortel, bleekselderij en tomatenpuree eraan toe en bak ook even mee.
Doe de blokjes vleestomaat en linzen erbij.
Vul aan met de bouillon, oregano en chilivlokken. Breng het geheel aan de kook.
Laat de soep minstens een uur zachtjes sudderen. De linzen en de groenten moeten zacht zijn.
Doe na plm. 30 minuten de worst in de soep en laat deze mee sudderen.
Haal de worst (en de laurierblaadjes) uit de soep.
Pureer de soep als je een wat meer gebonden soep wilt.
Snij de worst in plakjes en doe dit terug in de soep.
Maak de soep eventueel nog op smaak met peper en zout.
Voeg de blokjes wortel, bleekselderij en tomatenpuree eraan toe en bak ook even mee.
Doe de blokjes vleestomaat en linzen erbij.
Vul aan met de bouillon, oregano en chilivlokken. Breng het geheel aan de kook.
Laat de soep minstens een uur zachtjes sudderen. De linzen en de groenten moeten zacht zijn.
Doe na plm. 30 minuten de worst in de soep en laat deze mee sudderen.
Haal de worst (en de laurierblaadjes) uit de soep.
Pureer de soep als je een wat meer gebonden soep wilt.
Snij de worst in plakjes en doe dit terug in de soep.
Maak de soep eventueel nog op smaak met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere linzen-maaltijdsoep is extra gevuld met veel groenten en echte Italiaanse worst. De worst kun je vervangen door saucijzen maar dan wordt de smaak van de soep natuurlijk wat anders.Ik heb de groenten niet gepueerd, maar hou je van een meer gebonden soep haal dan even de staafmixer erdoorheen. Ik heb deze linzensoep grotendeels zelf bedacht maar wat overgenomen uit het kookboek "Ïtalië, de authentieke keuken".
Ingrediënten
2 eetlepels extra vergine olijfolie
150 gram magere gerookte spekblokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 winterpenen, geschild, in hele kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, gechild, in hele kleine blokjes
1 eetlepel tomatenpuree
175 gram rode linzen, goed gespoeld en uitgelekt
1 eetlepel gedroogde organo
mespunt chilivlokken of meer naar smaak
2 gedroogde laurierblaadjes
1 flinke vleestomaat,ontveld, in blokjes
500 ml vleesbouillon (van tablet)
Italiaanse worstjes of saucijsjes
zout, peper
150 gram magere gerookte spekblokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 winterpenen, geschild, in hele kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, gechild, in hele kleine blokjes
1 eetlepel tomatenpuree
175 gram rode linzen, goed gespoeld en uitgelekt
1 eetlepel gedroogde organo
mespunt chilivlokken of meer naar smaak
2 gedroogde laurierblaadjes
1 flinke vleestomaat,ontveld, in blokjes
500 ml vleesbouillon (van tablet)
Italiaanse worstjes of saucijsjes
zout, peper
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
Leuke tips
Het is ook lekker om de worstjes te bakken en nadat de soep klaar is de plakjes worst in de soep te doen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493543
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Histaminevrij
Gelegenheid