Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in plm. 5 minuten in water met zout. Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de spekblokjes lichtbruin. Bak de uisnippers en de knoflook kort mee. Voeg de champignons eraan toe en bak deze ook even mee. Meng bevroren doperwten erdoor. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Aardappelpuree
Kook de aardappels gaar in water met zout. Laat de aardappels goed uitlekken en nog even droogstomen.
Stamp de aardappels, samen met de gesmolten boter en de roomkaas fijn.
Is de puree nog te dik roer er dan nog wat melk door tot de gewenste dikte. Maak op smaak met peper en zout,
Verdeel de aardappelpuree over de groenten.
Srooi de geraspte kaas erover en zet de schaal plm.25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in plm. 5 minuten in water met zout. Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de spekblokjes lichtbruin. Bak de uisnippers en de knoflook kort mee. Voeg de champignons eraan toe en bak deze ook even mee. Meng bevroren doperwten erdoor. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Aardappelpuree
Kook de aardappels gaar in water met zout. Laat de aardappels goed uitlekken en nog even droogstomen.
Stamp de aardappels, samen met de gesmolten boter en de roomkaas fijn.
Is de puree nog te dik roer er dan nog wat melk door tot de gewenste dikte. Maak op smaak met peper en zout,
Verdeel de aardappelpuree over de groenten.
Srooi de geraspte kaas erover en zet de schaal plm.25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De bloemkool in kleine roosjes gesneden en beetaar voorgekookt. Spekjes gebakken met champignons. De bevroren doperwten gaan - zonder voorkoken - met de spek, bloemkool, en champignons onderin de ovenschaal. Daar bovenop de aardappelpuree vermengd met kruidenroomkaas en wat geraspte kaas zo in de oven. Heerljk.
Ingrediƫnten
1 middelgrote bloemkool
100 gram mageresgerookte spekreepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
200 gram (kastamje)champignons, in plakjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook,genipperd
250 gram doperwten (diepgevroren)
Aardappelpuree met roomkaas:
700 gram kruimige aardappels
100 gram roomkaas met kruiden (bijv. boursin)
20 gram gesmolten roomboter
Scheutje warme melk
Peper, zout
plm. 2 eetlepels geraspte oude kaas
100 gram mageresgerookte spekreepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
200 gram (kastamje)champignons, in plakjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook,genipperd
250 gram doperwten (diepgevroren)
Aardappelpuree met roomkaas:
700 gram kruimige aardappels
100 gram roomkaas met kruiden (bijv. boursin)
20 gram gesmolten roomboter
Scheutje warme melk
Peper, zout
plm. 2 eetlepels geraspte oude kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen
vergiet
koekenpan
ovenschaal aardappelstamper
vergiet
koekenpan
ovenschaal aardappelstamper
Leuke tips
Lekker met een bal gehakt, een saucijsje of een karbonade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493542
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid