Kippenbouillon met Chinese champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/13/2022 - 15:22
Bereidingswijze
Leg de gedroogde champignons in heet water en laat deze 30 minuten weken. Doe daarna in een zeef boven een andere kom om het vocht op te vangen en laat de champignons goed uitlekken.
Doe de sesamolie in de wok pan en roerbak het gehakt rul.
Voeg de in blokjes gesneden uien , paprika's en venkel aan toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn.
Breng intussen de kippenbouillon samen met de champignonvocht aan de kook en voeg dan de champignons bij en laat 3 minuten zacht doorkoken. Haal de champignons uit de bouillon en leg ze warm opzij.
Breng de bouillon op smaak met de sojasaus.
Leg in elk soepbord 4 champignons met daarop 2 lepels gehakt-groentemengeling met daarbovenop 2 champignons.
Giet voorzichtig de hete bouillon erover en dien onmiddelijk op.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik noem deze soep mijn familiemenu , omdat ze dan makkelijk kunnen aanschuiven om lekkere verse soep te kunnen meeeten.  
Ingrediënten
300 g kippengehakt
2 uien , in blokjes
1 rode en 1 groene paprika , ontdaan van zaadjes en zaadlijsten en in blokjes gesneden
1 grote venkel , in blokjes
30 gedroogde Chinese champignons
2 l kippenbouillon
2 el sojasaus
1 1/2 el sesamolie
Hulpmiddelen & keukengerei
grote kom om te weken
wok pan
soep pot
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493462
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003
Gelegenheid