Gevuld brood met spek , kip en champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/12/2022 - 17:02
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de kipfilets in kleine blokjes en marineer ze in een scheutje olijfolie en een snuifje kipkruiden.
Bak de spekblokjes in een pan , hiervoor hoef je geen vetstof te gebruiken , en vervolgens de kipblokjes.
Maak de kastanjechampignons proper en snij ze in schijfjes. Bak de champignons aan in een klontje boter , kruid met peper en zout. Voeg er de lente-ui , de spekblokjes en de kippenblokjes aan toe. Laat het geheel nog even verder garen.
Snijd het hoedje van het brood en hol het vervolgens uit. Smeer de binnenkant in met een laagje olijfolie en vul het brood opnieuw op met de warme mengeling. Beleg met plakjes van de abdijkaas en zet het 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal het gevuld brood uit de oven , bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer warm.
Afbeelding
Gevuld brood met spek , kip en champignons
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gezien in de De Dagschotel. Ik hebt dit gerecht verleden week klaargemaakt en wij vonden het heel lekker , voor herhaling vatbaar !!
Ingrediënten
3 kipfilets
400 g spekblokjes
250 g kastanjechampignons
3 stengels lente-ui , fijngesneden
1 groot rond brood
1stuk Chimay abdijkaas
kipkruiden
olijfolie
boter
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan
ovenbakplaat
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493441
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
njam.tv
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003
Gelegenheid