Bereidingswijze
Was de courgette, verwijder de uiteinden. Laat de paprika's goed uitlekken, verwijder zwarte stukken en pitjes. Snij de courgette en paprika's in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers en knoflook glazig.
Bak de paprika en courgette ook even mee.
Voeg het water, tijm en bouillontabletten eraan toe en breng aan de kook. (De hoeveelheid water is een beetje afhankelijk van de grootte van de courgette en de paprika's. Fo er zovl ater bij als je zelf voldoende vindt).
Laat de soep nu plm. 15 tot 20 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de slagroom eraan toe. Meng alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Dien de soep op met een lepel pesto.
Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers en knoflook glazig.
Bak de paprika en courgette ook even mee.
Voeg het water, tijm en bouillontabletten eraan toe en breng aan de kook. (De hoeveelheid water is een beetje afhankelijk van de grootte van de courgette en de paprika's. Fo er zovl ater bij als je zelf voldoende vindt).
Laat de soep nu plm. 15 tot 20 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de slagroom eraan toe. Meng alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Dien de soep op met een lepel pesto.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een courgette die echt op moest, maar geen zin in courgettesoep. Pot gegrilde (gele) paprika in de voorraadkast. Zo ontstond deze courgette-paprikasoep. De pesto maakte de soep nog lekkerder.
Ingrediënten
500 à 750 ml water
2 kippenbouillon-tabletten
1 courgette, niet te groot
Pm. 5 à 6 geroosterde paprika's (ik had gele)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
1 kleine ui of sjalotje (gesnipperd)
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels gedroogde tijm
Zout, peper
1 theelepel paprikapoeder
200 ml slagroom
basilicumpesto
2 kippenbouillon-tabletten
1 courgette, niet te groot
Pm. 5 à 6 geroosterde paprika's (ik had gele)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
1 kleine ui of sjalotje (gesnipperd)
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels gedroogde tijm
Zout, peper
1 theelepel paprikapoeder
200 ml slagroom
basilicumpesto
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
staafmixer
staafmixer
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493425
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid