Bereidingswijze
Verwijder de koppen en de schalen van de langoustines en plet ze in de vijzel.
Fruit de schalen en koppen 2 minuten in de hete olie. Doe er dan de in julienne gesneden groenten bij en roerbak ook minuten. Doe er daarna 3 l water , de citroenmelisse en de takjes kervel bij en laat dan 45 minuten sudderen tegen de kook aan in de open soep pot ; schuim regelmatig af.
Zeef de fumet en klaar hem als volgt :
Klop de eiwitten lichtjes op , doe er dan de groenten en de peperbolletjes bij en schep dat alles bij de gezeefde fumet en verwarm op een zacht vuur. Roer tot de fumet kookt en laat dan 15 minuten zachtjes doorkoken. Groenten en eiwitten klitten samen en bovendrijven ; de fumet is dan geklaard .
Zeef de fumet opnieuw.
Los de geweekte en uitgeknepen gelatine blaadjes op in de warme , heldere consommé en laat afkoelen.
Voor het garnituur :
Blancheer de komkommer in licht gezouten water.
Kook de gepelde langoustines 1 minuut in licht gezouten water.
Werk de consommé af met de langoustines , tomatenblokjes , de blokjes komkommer en de fijngesneden kervel.
Fruit de schalen en koppen 2 minuten in de hete olie. Doe er dan de in julienne gesneden groenten bij en roerbak ook minuten. Doe er daarna 3 l water , de citroenmelisse en de takjes kervel bij en laat dan 45 minuten sudderen tegen de kook aan in de open soep pot ; schuim regelmatig af.
Zeef de fumet en klaar hem als volgt :
Klop de eiwitten lichtjes op , doe er dan de groenten en de peperbolletjes bij en schep dat alles bij de gezeefde fumet en verwarm op een zacht vuur. Roer tot de fumet kookt en laat dan 15 minuten zachtjes doorkoken. Groenten en eiwitten klitten samen en bovendrijven ; de fumet is dan geklaard .
Zeef de fumet opnieuw.
Los de geweekte en uitgeknepen gelatine blaadjes op in de warme , heldere consommé en laat afkoelen.
Voor het garnituur :
Blancheer de komkommer in licht gezouten water.
Kook de gepelde langoustines 1 minuut in licht gezouten water.
Werk de consommé af met de langoustines , tomatenblokjes , de blokjes komkommer en de fijngesneden kervel.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze elegante heldere soep kan je ook als koude zomersoep serveren.
Ingrediënten
18 rauwe ongepelde langoustines
2 wortelen , in julienne
1 ui , in julienne
1 prei , in julienne
2 el olie
4 takjes citroenmelisse
6 takjes kervel
3 blaadjes gelatine
peper en zout
Om de fumet te klaren:
1 prei , fijngesnipperd
1 wortel , fijngesnipperd
1 tak groene selder , fijngesnipperd
2 tomaten , in kleine blokjes
4 eiwitten
10 peperbolletjes
Voor het garnituur :
de gepelde langoustines
1 vleestomaat , gepeld de verwijderen en in blokjes snijden
1/4 komkommer , schillen en in blokjes snijden
1 bosje kervel , fijn gesneden
peper en zout
2 wortelen , in julienne
1 ui , in julienne
1 prei , in julienne
2 el olie
4 takjes citroenmelisse
6 takjes kervel
3 blaadjes gelatine
peper en zout
Om de fumet te klaren:
1 prei , fijngesnipperd
1 wortel , fijngesnipperd
1 tak groene selder , fijngesnipperd
2 tomaten , in kleine blokjes
4 eiwitten
10 peperbolletjes
Voor het garnituur :
de gepelde langoustines
1 vleestomaat , gepeld de verwijderen en in blokjes snijden
1/4 komkommer , schillen en in blokjes snijden
1 bosje kervel , fijn gesneden
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
vijzel
zeef
mengkom
garde
soep pot
kookpot
zeef
mengkom
garde
soep pot
kookpot
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1493398
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid