Bereidingswijze
Kook de pasta (spätzle) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje en giet er zoveel warm water op tot ze onder staan. Laat ze minimaal 20 minuten weken. Zeef het vocht van de gedroogde paddenstoelen en snij de geweekte paddenstoelen in stukjes.
Verhit de olie in de hapjespan en bak hierin de gemengde paddenstoelen op een hoge warmtebron tot bijna al het vocht is verdwenen. Bak de gesnipperde sjalot en de geweekte paddenstoelen even mee.
Blus af met het weekvocht van de gedroogde paddenstoelen en de cognac. Kook dit op hoge warmtebron in tot bijna al het vocht is verdwenen. Giet de slagroom erbij met de verkruimelde bouillontablet, de in kleine stukjes gesneden blauwe kaas en Parmezaanse kaas. Laat de saus wat indikken.
Maak de saus op smaak met peper, zout en een paar druppels citroensap.
Meng de pasta of spätzle door de saus en dan......Smullen maar !!
Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje en giet er zoveel warm water op tot ze onder staan. Laat ze minimaal 20 minuten weken. Zeef het vocht van de gedroogde paddenstoelen en snij de geweekte paddenstoelen in stukjes.
Verhit de olie in de hapjespan en bak hierin de gemengde paddenstoelen op een hoge warmtebron tot bijna al het vocht is verdwenen. Bak de gesnipperde sjalot en de geweekte paddenstoelen even mee.
Blus af met het weekvocht van de gedroogde paddenstoelen en de cognac. Kook dit op hoge warmtebron in tot bijna al het vocht is verdwenen. Giet de slagroom erbij met de verkruimelde bouillontablet, de in kleine stukjes gesneden blauwe kaas en Parmezaanse kaas. Laat de saus wat indikken.
Maak de saus op smaak met peper, zout en een paar druppels citroensap.
Meng de pasta of spätzle door de saus en dan......Smullen maar !!
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb in dit geval spätzle gekozen maar je kunt elke andere pastasoort gebruiken.Voor de saus had ik gemengde paddenstoelen (in stukken gesneden) en ook een handje gedroogde paddenstoelen die ik vooraf heb geweekt. Het vocht van de gedroogde paddensoelen heb ik gebruikt voor de saus. Wat slagroom, een scheutje cognac en een klein stukje blauwe kaas en nog wat geraspte Parmezaanse kaas in de saus. Heerlijk.
Ingrediënten
plm. 160 gram spätzle of andere pastasoort
zout
plm. 30 gram gedroogde paddenstoelen
2 eetlepels olijfolie
250 gram gemengde paddenstoelen, in stukken gesneden
1 sjalotje, gesnipperd
peper, zout
50 gram milde gorgonzola of andere blauwe kaas
borrelglas cognac of vieux
200 ml slagroom
1/2 paddenstoelenbouillontablet
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
1 Roma tomaat, ontveld zonder pitjes in kleine stukjes
paar druppels citroensap
zout
plm. 30 gram gedroogde paddenstoelen
2 eetlepels olijfolie
250 gram gemengde paddenstoelen, in stukken gesneden
1 sjalotje, gesnipperd
peper, zout
50 gram milde gorgonzola of andere blauwe kaas
borrelglas cognac of vieux
200 ml slagroom
1/2 paddenstoelenbouillontablet
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
1 Roma tomaat, ontveld zonder pitjes in kleine stukjes
paar druppels citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
hapjespan
kommetje voor de gedroogde paddenstoelen
hapjespan
kommetje voor de gedroogde paddenstoelen
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493387
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid