Mechelse koekoek met witloof en Gouden Carolus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/05/2022 - 16:03
Bereidingswijze
Kruid de Mechelse koekoek zowel aan de binnen - -en buitenkant royaal met peper en zout.
Braad de kip snel aan alle kanten aan in de hete boter.
Was en snijd het harde deel van de witloof uit en leg de struikjes witloof om de kip heen.
Overgiet dan alles met de Gouden Carolus en de kippenfond , dek de pot af en laat op een zacht vuurtje 30 Ć  40 minuten sudderen of tot de kip en groenten gaar zijn.
Maak een blonde roux met met boter en bloem en leng met het stoofvocht , tot u een dikke vloeibare saus hebt.
Kruid deze naar smaak nog wat bij.
Snijd de kip in stukken en serveer de kip met het witloof en de hete saus en met toefjes waterkers als garnituur en dien op met kroketten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De Mechelse koekoek is een kippetje onder de kippen en is een kip van de betere soort en het is verkrijgbaar bij de Delhaize , maar het is wel een stuk duurder dan een doordeweekse kip.
Ingrediƫnten
1 Mechelse koekoek
1 kg witloof
1 flesje Gouden Carolus Imperial Dark
1 1/2 dl kippenfond
boter
1 el bloem
Peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Gietijzeren stoofpot
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493383
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003
Gelegenheid