Bereidingswijze
Pel de garnalen en zet de gepelde apart.
Kook de pellen 2 minuten in een halve liter kokend water , giet ze door een zeef in een andere pot en druk ze goed uit. Gooi de pellen weg
Roer een blonde roux met de boter en de bloem en leng dan aan met de groentebouillon en de garnalenfumet. Laat 5 minuten zacht doorkoken om de bloem smaak te neutraliseren.
Roer de tomatenpuree met de room en de cognac door de soep en breng op smaak met peper en zout.
Laat de soep nog even doorwarmen en werk de soep af met de garnalen en de gehakte peterselie en kervel.
Serveer de soep goed heet in verwarmde soepborden of soeptassen.
Kook de pellen 2 minuten in een halve liter kokend water , giet ze door een zeef in een andere pot en druk ze goed uit. Gooi de pellen weg
Roer een blonde roux met de boter en de bloem en leng dan aan met de groentebouillon en de garnalenfumet. Laat 5 minuten zacht doorkoken om de bloem smaak te neutraliseren.
Roer de tomatenpuree met de room en de cognac door de soep en breng op smaak met peper en zout.
Laat de soep nog even doorwarmen en werk de soep af met de garnalen en de gehakte peterselie en kervel.
Serveer de soep goed heet in verwarmde soepborden of soeptassen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor dit gerecht gebruikt ik het liefst grijze noordzee garnalen , want aan een Belgische 'gernoize' kan geen andere soortgenoot tippen !!
Ingrediënten
750 ml groentebouillon
100 g ongepelde garnalen
20 g boter
20 g bloem
1 dl room
1 el tomatenpuree
1 el cognac
2 el gehakte peterselie en kervel
peper en zout
100 g ongepelde garnalen
20 g boter
20 g bloem
1 dl room
1 el tomatenpuree
1 el cognac
2 el gehakte peterselie en kervel
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
soep pot
zeef
zeef
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493376
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid