Bereidingswijze
Kook de spruitjes beetgaar in water met zout. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Bak de gesnipperde uien, knoflook en kerriepoeder even mee. Maak het gehakt op smaak met peper, zout, 1 theelepel sambak oelek, 3 a 4 eetlepels katjap manis en een paar druppels worcestersaus.
Meng de spruitjes door het gehakt en doe deze onderin de ovenschaal
Aardappelpuree
Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukken en kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droogstomen. Giet de warme melk bij de aardappelen en stamp hiervan een gladde puree. Roer de boter en het losgeklopte ei door de puree. Maak op smaak met peper en zout en meng de gebakken uitjes door de puree.(N.B.Ik had de fout gemaakt de uitjes bovenop de puree te doen en daarna in de oven De uitjes waren nog net niet verbrand. Beter door de puree mengen dus.)
Verdeel de aardappelpuree over de spruitjes. Leg hier en daar een klein klontje boter.
Zet de schaal nog even onder de grill of plm. 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Bak de gesnipperde uien, knoflook en kerriepoeder even mee. Maak het gehakt op smaak met peper, zout, 1 theelepel sambak oelek, 3 a 4 eetlepels katjap manis en een paar druppels worcestersaus.
Meng de spruitjes door het gehakt en doe deze onderin de ovenschaal
Aardappelpuree
Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukken en kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droogstomen. Giet de warme melk bij de aardappelen en stamp hiervan een gladde puree. Roer de boter en het losgeklopte ei door de puree. Maak op smaak met peper en zout en meng de gebakken uitjes door de puree.(N.B.Ik had de fout gemaakt de uitjes bovenop de puree te doen en daarna in de oven De uitjes waren nog net niet verbrand. Beter door de puree mengen dus.)
Verdeel de aardappelpuree over de spruitjes. Leg hier en daar een klein klontje boter.
Zet de schaal nog even onder de grill of plm. 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor deze ovenschotel kookte ik de spruitjes beetgaar. Het gehakt bakte ik rul, samen met ui en de knoflook. Het gehakt is gekruid met kerriepoeder, sambal en ketjap. De aardappelpuree gaat over het spruitjsmengsel samen met gebakken Indische uitjes. Mijn man wil deze ovenschotel heel vaak eten.
Ingrediƫnten
500 gram spruitjes, schoongemaakt
1 eetlepel zonnebloemolie
350 gram rundergehakt
2 middelgrote uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesniperd
peper, zout
1/2 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel sambal oelek
4 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
paar duppels worcestersaus
Aardappelpuree
Plm. 700 gram kruimige aardappelen
1,5 dl warme melk
20 gram roomboter
1 losgeklopt ei
zout, peper
3 eetlepels Indische gebakken uitjes
1 eetlepel zonnebloemolie
350 gram rundergehakt
2 middelgrote uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesniperd
peper, zout
1/2 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel sambal oelek
4 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
paar duppels worcestersaus
Aardappelpuree
Plm. 700 gram kruimige aardappelen
1,5 dl warme melk
20 gram roomboter
1 losgeklopt ei
zout, peper
3 eetlepels Indische gebakken uitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen
koekenpan
aardappelstamper
ovenschaal
koekenpan
aardappelstamper
ovenschaal
Leuke tips
In plaats van gebakken uitjes kun je ook geraspte kaas of paneermeel over de puree strooien.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493364
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Histaminevrij
Gelegenheid