Plukbrood met Belgische kazen en kruiden

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/27/2022 - 17:09
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de verse kruiden fijn en meng ze onder een flinke scheut olijfolie. Pers er de look bij en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar.
Snijd een kruispatroon in het brood , maar snijd niet volledig door.
Snijd de ham in reepjes.
Vul de inkepingen met de kaas en de reepjes ham. Leg het brood op een groot vel aluminiumfolie. Giet de kruidenmarinade over het brood. Zet 20 minuten in de oven.
Verwijder de folie en bek nog 5 minuten verder totdat de bovenkant mooi bruin is.
Snijd de lente-uitjes in ringen en strooi over het brood.
Zet het warm op tafel en smullen maar.
Afbeelding
Plukbrood met Belgische kazen en kruiden
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zet een plukbrood op tafel en het is meteen feest. Je moet wel snel zijn want niemand zal aan dit pull apart brood kunnen weerstaan !
Ingrediënten
1 klein wit brood
2 lente-uien
50 g geraspte oud Brugge
50 g geraspte Chimay
2 teentjes knoflook
2 el fijngehakte peterselie
2 el fijngehakte dragon
2 el fijngehakte basilicum
4 sneetjes gedroogde ham
olijfolie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493323
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003
Gelegenheid