Bereidingswijze
Pruimen wassen, pit verwijderen. In vieren snijden.
Port, suiker en kaneelstokje aan de kook brengen. Pruimen eraan toevoegen en 10 minuten zachtjes laten koken. Rum toevoegen en pruimen laten afkoelen.
Mascarpone samen met de kwark losroeren. Op smaak maken met suiker en vanillesuiker.
Pruimen over de glazen verdelen. Mascarponecrème erover verdelen.
Wat verkruimelde bladerdeeg-krakelingen over de mascarponecrème verdelen en opdienen met een krakeling.
Port, suiker en kaneelstokje aan de kook brengen. Pruimen eraan toevoegen en 10 minuten zachtjes laten koken. Rum toevoegen en pruimen laten afkoelen.
Mascarpone samen met de kwark losroeren. Op smaak maken met suiker en vanillesuiker.
Pruimen over de glazen verdelen. Mascarponecrème erover verdelen.
Wat verkruimelde bladerdeeg-krakelingen over de mascarponecrème verdelen en opdienen met een krakeling.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik vond een dergelijk recept op:
https://www.lecker.de/friesendessert-mit-zwetschen-und-schmandcreme-74530.html.
Ik heb het recept ietwat aangepast omdat bijvoorbeeld Schmand niet verkrijgbaar is in Nederland.
In plaats daarvan heb ik mascarpone genomen.
De pruimen heb ik gemarineerd in port in plaats van de in het recept genoemde druivensap.
https://www.lecker.de/friesendessert-mit-zwetschen-und-schmandcreme-74530.html.
Ik heb het recept ietwat aangepast omdat bijvoorbeeld Schmand niet verkrijgbaar is in Nederland.
In plaats daarvan heb ik mascarpone genomen.
De pruimen heb ik gemarineerd in port in plaats van de in het recept genoemde druivensap.
Ingrediënten
500 gram rode pruimen
100 ml rode port
kaneelstokje
1 eetlepel suiker
2 eetlepels rum
250 gram mascarpone
200 gram magere kwark
2 eetlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
Bladerdeegkrakelingen (supermarkt)
100 ml rode port
kaneelstokje
1 eetlepel suiker
2 eetlepels rum
250 gram mascarpone
200 gram magere kwark
2 eetlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
Bladerdeegkrakelingen (supermarkt)
Hulpmiddelen & keukengerei
glazen of schaaltjes voor het dessert
pan voor de pruimen
kom voor de mascarpone
pan voor de pruimen
kom voor de mascarpone
Leuke tips
In plaats van port druivensap gebruiken (zie recept op Lecker.de)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493309
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid