Salade met gemarineerde champignons, bresaola en Parmezaanse kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/25/2022 - 18:20
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een pan. Bak hierin de champignons lichtbruin. Bak de sjalot-snippers en knoflook even mee.
Blus af met de port. Laat het geheel een beetje inkoken.
Maak op smaak met de balsamico-crème, peper, zout en honing. Laat afkoelen.

Verdeel de veldsla over de borden. Verdeel de champignons erover en garneer met de breasaola en de Parmezaanse kaas.
Afbeelding
Salade met gemarineerde champignons, bresaola en Parmezaanse kaas
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De champignons worden gebakken en afgeblust met rode port en balsamicocrème. Gegarneerd met bresaola (Zwitserse vleeswaar,o.a verkrijgbaar bij Lidl) en flinters Parmezaanse kaas. Een verrukkelijk en snel te maken voorgerecht.
Ingrediënten
75 gram schone veldsla
500 gram champignons, schoongemaakt in plakjes
2 eetlepels olijfolie
1 gesnipperd sjalotje
2 gesnipperde teentjes knoflook
3 eetlepels rode port
2 eetlepels balsamico-crème
Peper, zout
1 theelepel honing
50 gram bresaola (Lidl) in smalle reepjes
flinters Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
bordjes voor de salade
koekenpan voor de champignons
Leuke tips
In plaats van bresaola is rauwe ham ook heel lekker.
De Parmezaanse kaas kan ook vervangen worden door bijv. zachte geitenkaas of gorgonzola.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493307
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid