Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de ui , snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de boter in een grote soep pot en fruit de groenten. Blus met de bouillon.
Doe er de aardappelblokjes bij en kook gaar in ca. 20 minuten. Mix de soep en roer er de room door. Breng op smaak met zout , peper en nootmuskaat.
Wentel de schoongemaakte bospaddenstoelen door wat bloem. Bak ze krokant in olijfolie en kruid met peper en zout.
Serveer de soep in kommetjes , lepel er wat paddenstoelen op en strooi de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood
Pel en snipper de ui , snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de boter in een grote soep pot en fruit de groenten. Blus met de bouillon.
Doe er de aardappelblokjes bij en kook gaar in ca. 20 minuten. Mix de soep en roer er de room door. Breng op smaak met zout , peper en nootmuskaat.
Wentel de schoongemaakte bospaddenstoelen door wat bloem. Bak ze krokant in olijfolie en kruid met peper en zout.
Serveer de soep in kommetjes , lepel er wat paddenstoelen op en strooi de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De gebakken bospaddenstoelen meken jouw aardappelsoep net dat tikkeltje specialer. Ideaal voor de feestdagen.
Ingrediƫnten
600 g bloemige aardappelen
2 uien
2 prei
400 g paddenstoelenmengeling
1 el olijfolie
10 g boter
1 l bouillon
200 ml room
1/2 bosje gehakte peterselie
nootmuskaat , zout en peper
bloem
2 uien
2 prei
400 g paddenstoelenmengeling
1 el olijfolie
10 g boter
1 l bouillon
200 ml room
1/2 bosje gehakte peterselie
nootmuskaat , zout en peper
bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
soep pot
koekenpan
soep pot
koekenpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493293
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid