Bereidingswijze
Bak de spekreepjes en de stukjes chorizo samen ongeveer 5 minuten al omscheppend in een droge soeppan.
Schep de uisnippers erdoor en bak deze even mee.
Voeg de overige groenten toe en bak deze ook even mee.
Spoel de bruine bonen af in een vergiet en meng de bruine bonen door de groenten in de soeppan.
Voeg de verkruimelde bouillontabletten toe + zoveel water dat de bruine bonen plm. 5 centimeter onderstaan.
Voeg de laurierblaadjes en de tijm hieraan toe.
Breng de soep aan de kook en laat de soep ongeveer 30 tot 40 minuten zachtjes koken.
Maak de soep op smaak met paprikapoeder, azijn en suiker.
Druk met een aardappelstamper de bonen fijn en roer goed, tot de soep mooi gebonden is. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Schep de uisnippers erdoor en bak deze even mee.
Voeg de overige groenten toe en bak deze ook even mee.
Spoel de bruine bonen af in een vergiet en meng de bruine bonen door de groenten in de soeppan.
Voeg de verkruimelde bouillontabletten toe + zoveel water dat de bruine bonen plm. 5 centimeter onderstaan.
Voeg de laurierblaadjes en de tijm hieraan toe.
Breng de soep aan de kook en laat de soep ongeveer 30 tot 40 minuten zachtjes koken.
Maak de soep op smaak met paprikapoeder, azijn en suiker.
Druk met een aardappelstamper de bonen fijn en roer goed, tot de soep mooi gebonden is. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De zomer vertrekt en de herst komt naderbij. Tijd voor een lekkere maaltijdsoep met chorizo, spekjes en veel groenten. Door de chorizo wordt de soep lekker pittig. Behalve de chorizo en de spekjes is er verder geen vet toegevoegd aan deze soep.
Ingrediënten
100 gram chorizo ( Spaanse worst), in kleine blokjes
50 gram spekreepjes
1 grote ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, geschild in kleine blokjes
½ rode paprika, zonder zaad, in kleine blokjes
2 wortels of 1 winterpeen, in blokjes
1 middelgrote prei, gesnipperd
1 grote pot en 1 kleine pot bruine bonen (samen plm. 1080 gam)
water
2 vleesbouillontabletten, verkruimeld
2 laurierblaadjes
1 afgestreken eetlepel gedroogde tijm
½ eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel azijn
1 eetlepel suiker
50 gram spekreepjes
1 grote ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, geschild in kleine blokjes
½ rode paprika, zonder zaad, in kleine blokjes
2 wortels of 1 winterpeen, in blokjes
1 middelgrote prei, gesnipperd
1 grote pot en 1 kleine pot bruine bonen (samen plm. 1080 gam)
water
2 vleesbouillontabletten, verkruimeld
2 laurierblaadjes
1 afgestreken eetlepel gedroogde tijm
½ eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel azijn
1 eetlepel suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
vergiet
aardappelstamper
vergiet
aardappelstamper
Leuke tips
De soep is de tweede dag nog lekkerder.
Lekker met stokbrood.
Lekker met stokbrood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493220
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid