Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Zorg ervoor dat de plakjes aardappel en wortel ongeveer even dik zijn.
Kook de plakjes aardappel en worteltjes beetgaar in water met zout, een klein laurierblaadje en wat tijm. (ik heb ze samen gekookt en dat ging prima).
Als ze gaar zijn het laat je ze goed uitlekken in een vergiet. Verwijder het laurierblaadje. Verdeel de aardappel- en wortelplakjes over een ovenschaal.
Bak ondertussen de uienringen in de boter.
Verdeel de uienringen over de aardappel- en wortelplakjes.
Meng de crème fraîche met het citroensap, mosterd en honing. Kruid met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de ovenschaal.
Strooi er de geraspte kaas over. Zet de schaal pl. 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Zorg ervoor dat de plakjes aardappel en wortel ongeveer even dik zijn.
Kook de plakjes aardappel en worteltjes beetgaar in water met zout, een klein laurierblaadje en wat tijm. (ik heb ze samen gekookt en dat ging prima).
Als ze gaar zijn het laat je ze goed uitlekken in een vergiet. Verwijder het laurierblaadje. Verdeel de aardappel- en wortelplakjes over een ovenschaal.
Bak ondertussen de uienringen in de boter.
Verdeel de uienringen over de aardappel- en wortelplakjes.
Meng de crème fraîche met het citroensap, mosterd en honing. Kruid met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de ovenschaal.
Strooi er de geraspte kaas over. Zet de schaal pl. 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De plakjes wortel en aardappel (van gelijke dikte) heb ik samen gekookt. In de ovenschaal komt er dan een lekker roomsausje overheen en geraspte kaas.
Wij hebben dit gegeten bij een gebakken visje. Heerlijk.
Wij hebben dit gegeten bij een gebakken visje. Heerlijk.
Ingrediënten
400 gram aardappelen, in schijfjes
350 gram worteltjes, in schijfjes
1 laurierblaadjes
2 theelepels gedroogde tijm of een takje tijm
1 middelgrote ui, in dunne halve ringen
2 eetlepels roomboter
100 gram crème fraîche
1/2 eetlepel citroensap
1 eetlepel vloeibare honing
½ eetlepel mosterd
peper, zout
geraspte kaas
350 gram worteltjes, in schijfjes
1 laurierblaadjes
2 theelepels gedroogde tijm of een takje tijm
1 middelgrote ui, in dunne halve ringen
2 eetlepels roomboter
100 gram crème fraîche
1/2 eetlepel citroensap
1 eetlepel vloeibare honing
½ eetlepel mosterd
peper, zout
geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de aardappelen en wortel
koekenpan voor de uien
ovenschaal
koekenpan voor de uien
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met een gebakken visje of een biefstukje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493215
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid