Bereidingswijze
Kook de aardappels gaar in water met zout.
Laat de aardappels goed droogstomen en maak er met de warme melk, nootmuskaat en peper een luchtige puree van.
Schep de verkruimelde geitenkaas en de witlofreepjes door de puree en houd even warm.
Bak de spekjes in een droge koekenpan bruin en krokant.
Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.
Laat de aardappels goed droogstomen en maak er met de warme melk, nootmuskaat en peper een luchtige puree van.
Schep de verkruimelde geitenkaas en de witlofreepjes door de puree en houd even warm.
Bak de spekjes in een droge koekenpan bruin en krokant.
Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aardappelpuree met dunne reepjes rauwe witlof. De zachte geitenkaas gaat er aan het einde door samen met knapperig gebakken spekjes. Door de geitenkaas wordt de stamppot heel lekker romig. Wij gaan dit zeker vaker eten. Snel klaar en weinig caloriƫn. (pp 385 kcal)
Ingrediƫnten
400 gram kruimige aardappels (geschild)
200 gram witlof
50 milliliter warme melk
nootmuskaat, peper, zout
100 gram zachte geitenkaas (verkruimeld) (bijv.Bettine Blanc)
100 gram magere spekreepjes
200 gram witlof
50 milliliter warme melk
nootmuskaat, peper, zout
100 gram zachte geitenkaas (verkruimeld) (bijv.Bettine Blanc)
100 gram magere spekreepjes
Hulpmiddelen & keukengerei
pureestamper
pan voor de aardappelen
koekenpan
pan voor de aardappelen
koekenpan
Leuke tips
In plaats van zachte geitenkaas is feta ook lekker in deze stamppot.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493197
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
https://www.boodschappen.nl/recept/witlofstamppot-met-zachte-geitenkaas-en-spekjes/
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid