Jonge eend gevuld met stukjes appels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/29/2022 - 16:42
Bereidingswijze
De eend zowel de binnen-buitenkant kruiden met peper , zout en gember.
Opvullen met stukjes appels en wat boter en dan afsluiten met wat houten prikkers.
De eend aanbraden in een braad pot en daarna laten aanstoven ca. 20 a 25 minuten.
Kort voor het opdienen stukjes appels en wilde boschampignons toevoegen en 10 minuten laten meestoven. Witte wijn erbij schenken.
Na het stoven de eend overgieten met brandewijn en flamberen. Tenslotte blussen met room.
Serveer dit gerecht meet aardappelkroketten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een heerlijk recept van mijn moeder die ik wat opgepimt hebt en een heerlijk nieuwjaar recept is.
Ingrediƫnten
1 jonge eend
peper en zout
4cm gember , geschild en heel fijngesneden
2 a 3 appels , klokhuis verwijderen en in blokjes snijden
200 ml witte wijn
10 cl brandewijn
150 ml room
200 g wilde boschampignons
Hulpmiddelen & keukengerei
Braad pot
Leuke tips
Goudreinetten zijn de meest geschikte appels voor dit gerecht.

In plaats van eend kan je het ook klaarmaken met kip of een haan , maar voor het flamberen neem je best calvados.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493106
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003
Gelegenheid