Bereidingswijze
Breng de aardappelen met de kippenbouillontablet aan de kook. Voeg na plm. 5 minuten koken de bloemkool hieraan toe. ( De aardappelen moeten al wat zachter zijn). Zodra de bloemkool beetgaar is en de aardappelen zacht laat je het geheel uitlekken in een vergiet. Doe dan alles weer terug in de pan. Voeg de boter, mosterd en een klein scheutje melk hieraan toe. Stamp de aardappelen en de bloemkool grof. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat.
Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan. Zodra het vet vrijkomt voeg je de plakjes champignons hieraan toe en bak deze mee tot lichtbruin. Bak de sjalotsnippers ook even mee. Maak op smaak met peper en zout.
Meng de champignons met de spekreepjes en 2 fijngesneden rauwe lente-uitjes door de stamppot.
Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan. Zodra het vet vrijkomt voeg je de plakjes champignons hieraan toe en bak deze mee tot lichtbruin. Bak de sjalotsnippers ook even mee. Maak op smaak met peper en zout.
Meng de champignons met de spekreepjes en 2 fijngesneden rauwe lente-uitjes door de stamppot.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De aardappelen en de bloemkool heb ik in één pan gekookt, dus minder afwas en minder gebruik van energie. Champignons met sjalotje en reepjes ontbijtspek gebakken en door de stamppot gemengd. Smaakte erg lekker en het is weer eens iets andere bloemkool.
Ingrediënten
1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
4 middelgrote aardappelen, geschild in kleine stukken
1 kippenbouillontablet
peper, zout, nootmuskaat
2 theelepels mosterd
200 gram plakjes ontbijtspk in reepjes
150 gram champignons in plakjes
1 sjalotje, gesnipperd
10 gram boter
scheutje melk
2 dunne lente-uitjes in hele smalle reepjes
4 middelgrote aardappelen, geschild in kleine stukken
1 kippenbouillontablet
peper, zout, nootmuskaat
2 theelepels mosterd
200 gram plakjes ontbijtspk in reepjes
150 gram champignons in plakjes
1 sjalotje, gesnipperd
10 gram boter
scheutje melk
2 dunne lente-uitjes in hele smalle reepjes
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de aardappelen en de bloemkool
koekenpan
vergiet
aardappelstamper
koekenpan
vergiet
aardappelstamper
Leuke tips
Lekker met een gehakbal of een karbonade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493105
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid