Blauwgekookte karper

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/29/2022 - 16:18
Bereidingswijze
Maak de vis schoon (onderhuidse slijmlaag niet aantasten) en leg in de vispan-of pot , overgieten met warme azijn en 10 minuten laten inwerken.
De witte wijn , water , laurier , peper en zout toevoegen en 20 minuten op een zacht vuur laten trekken. (Eventuele vulling : gestoofde champignons , ui , brood , ei en peterselie).
Voeg de gesmolten boter met de citroenmelisse en peterselie toe.
Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een recept van een oud recept boekje van mijn grootmoeder die ik gevonden hebt na het overlijden van mijn moeder in maart 2022. Het is gedateerd op 1853 en het zou van moeder naar dochter doorgegeven zijn. Mijn grootmoeder heeft dit enkele keren klaargemaakt. Bij dit recept hebt ik wat vulling toegevoegd voor meer smaak.
Ingrediƫnten
1 grote of 2 kleine karper
1/8 l warme azijn
1/8 l witte wijn
3/8 l water
laurier
peper en zout
gesmolten boter ca. 50g
citroenmelisse
handvol peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
vispan of vispot
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493104
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003
Gelegenheid