Gerookte makreel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 08/19/2022 - 16:52
Bereidingswijze
Pluk het vlees van de graten. Snij de komkommer in schijfjes. Bak de sesamzaadjes even aan met een theelepel honing erdoor, dan worden ze crunchy en zoetig.
Maak een sausje van de tahin, het sap van een halve limoen, een scheut wateren veel zwarte peper.
Gebruik geen of weinig zout. De makreel is al zoutig van zichzelf.
Schep de schijfjes komkommer door de saus en leg ze op een schaal. Bedek ze met de makreel en de sesamzaadjes. Knijp de rest van de limoen er over uit en dan nog een scheut olijfolie.
Afbeelding
Gerookte makreel
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gezond 
Ingrediënten
1 gerookte makreel
1 komkommer
50 gr witte sesamzaadjes
1 theelepel honing
35 gr tahin
1 limoen
scheut warm water
extra vergine olijfolie
zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
mengkom
koekenpan
Leuke tips
Smaak lekker met een glas lapsang souchong thee.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493020
Homepage ID
2790971
Teller
0
Bron
dagblad Trouw
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hjwe
Gelegenheid