Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan en bak hierin de stukjes kip op hoge warmtebron snel rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig.
Voeg de blokjes wortel en bleekselderij eraan toe. Bak deze snel al omscheppend mee en laat nu alles op een lage warmtebron plm. 20 minuten zachtjes sudderen.
Blus af met de witte wijn en laat de wijn op een hoge warmtebron inkoken.
Voeg de tomatenpulpa(-blokjes), verkruimelde kippenbouillontablet en oregano eraan toe en laat de saus nog eens pm. 20 minuten sudderen.
Meng de olijven en de kipfilet erdoor. Laat alles goed warm worden en serveer deze lekkere saus over een door jou gekozen pastasoort.
Garneer met wat basilicum.
Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig.
Voeg de blokjes wortel en bleekselderij eraan toe. Bak deze snel al omscheppend mee en laat nu alles op een lage warmtebron plm. 20 minuten zachtjes sudderen.
Blus af met de witte wijn en laat de wijn op een hoge warmtebron inkoken.
Voeg de tomatenpulpa(-blokjes), verkruimelde kippenbouillontablet en oregano eraan toe en laat de saus nog eens pm. 20 minuten sudderen.
Meng de olijven en de kipfilet erdoor. Laat alles goed warm worden en serveer deze lekkere saus over een door jou gekozen pastasoort.
Garneer met wat basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze verrukkelijke tomatensaus bevat niet alleen tomaten maar ook groenten. Het is geen snel te maken saus, maar je kunt de saus ook in grotere hoeveelheden maken en invriezen (zonder de kip en olijven). De saus wordt op een lage warmtebron gegaard. De stukjes kipfilet worden eerst gebakken en later met de olijven toegevoegd. Als je deze saus geproefd hebt wil je niet anders meer.
Vegetarisch?: Laat de kip achterwege. Zeker zo lekker.
Vegetarisch?: Laat de kip achterwege. Zeker zo lekker.
Ingrediƫnten
250 gram kipfilet in stukjes
2 eetlepels olijfolie
peper, zout
1 kleine ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 flinke winterpeen, geschild in hele kleine stukjes
2 stengels bleekselderij, geschild, in hele kleine stukjes
1/8 liter droge witte wijn
1 blikje tomatenpulpa (Mutti - plm. 400 gram)
1 kippenbouillontablet, verpulverd
1 eetlepel gedroogde organo
donkere olijven naar smaak (bijv. Kalamata zonder pit)
basilicum
2 eetlepels olijfolie
peper, zout
1 kleine ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 flinke winterpeen, geschild in hele kleine stukjes
2 stengels bleekselderij, geschild, in hele kleine stukjes
1/8 liter droge witte wijn
1 blikje tomatenpulpa (Mutti - plm. 400 gram)
1 kippenbouillontablet, verpulverd
1 eetlepel gedroogde organo
donkere olijven naar smaak (bijv. Kalamata zonder pit)
basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
Leuke tips
Lekker met vers geraspte Pecorinokaas of Parmezaanse kaas.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492994
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid