Zomerse witte bonensalade met Parmaham, rucola, feta en gedr tomaten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/26/2022 - 18:56
Bereidingswijze
Meng de bonen met de gedroogde tomaatjes, reepjes Parmaham, feta, olijven en rode ui
Maak de dressing van de ingrediënten genoemd onder “dressing”.
Meng de dressing door de bonen en laat de salade plm. 30 minuten intrekken.
Roer af en toe even door.

Meng vlak voor het opdienen de rucola door de bonensalade.

Afbeelding
Zomerse witte bonensalade met Parmaham, rucola, feta en gedr tomaten
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op warme dagen wil je snel klaar zijn met koken maar  oook lekker eten. Hou je van peulvruchten dan is deze salade een optie. Er hoeft niet gekookt te worden, maar alleen gemengd.
Een heerlijke salade als lunch of als hoofdgerecht.

 
Ingrediënten
20 gram rucola
4 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in reepjes
1 pot witte bonen (plm. 380 gram) afgespoeld en uitgelekt
Plm 50 gram Parmaham in reepjes
Plm. 75 gram feta kaas, in kleine stukjes
Dun gesneden ringen rode ui (ik had rode ui op zoetzuur uit een pot van Jumbo)
zwarte olijven (optioneel)
Dressing:
3 eetlepels lekkere olijfolie extra vergine
1 eetlepel rode wijnazijn
½ eetlepel honing
2 theelepels (Dijon) mosterd
Versgemalen zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal voor de salade
vergiet
Leuke tips
Wij hebben de salade als lunch gegeten. Maak je er een maaltijdsalade van verdubbel dan de hoeveelheden.

Hou je niet van olijven, ook zonder olijven is de salade heerlijk.

Lekker met stokbrood of ciabatta.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492884
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid