Bereidingswijze
Kook de rijst gaar in water met zout volgens de bereidingswijze op de verpakking. (als je geen restje hebt)
Verhit de olie in de pan en bak hierin de uisnippers glazig.
Voeg de plakjes champignons toe en bak deze mee tot ze bruin beginnen te worden.
Roer de bevroren doperwten (worden vanzelf gaar) en de stukjes gedroogde tomaten erdoor.
Laat alles op een lage warmtebron een paar minuten zachtjes sudderen.
Bak ondertussen het roerei door de boter te smelten in de kleine koekenpan.
Giet de losgeklopte eieren (gekruid met peper en zout) in de pan en blijf roeren met een houten lepel tot er kleine stukjes gestold ei ontstaan. Hoeft niet bruin te worden.
Meng de rijst, peterselie en roerei door de doperwten en champignons.
Maak op smaak met peper, zout en de sojasaus.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de uisnippers glazig.
Voeg de plakjes champignons toe en bak deze mee tot ze bruin beginnen te worden.
Roer de bevroren doperwten (worden vanzelf gaar) en de stukjes gedroogde tomaten erdoor.
Laat alles op een lage warmtebron een paar minuten zachtjes sudderen.
Bak ondertussen het roerei door de boter te smelten in de kleine koekenpan.
Giet de losgeklopte eieren (gekruid met peper en zout) in de pan en blijf roeren met een houten lepel tot er kleine stukjes gestold ei ontstaan. Hoeft niet bruin te worden.
Meng de rijst, peterselie en roerei door de doperwten en champignons.
Maak op smaak met peper, zout en de sojasaus.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Restje overgebleven rijst, champignons die op moesten en nog doperwtjes in de vriezer. Zo onstaond dit lekkere rijstpannetje met gedroogde tomaatjes en stukjes roerei.
Ingrediënten
150 gram rijst of een restant witte rijst
200 gram chamignons in plakjes
1 kleine ui, gesnipperd
2 eetlepels olie
300 gram doperwtjes (diepvries)
4 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in stukjes
2 eetlepels boter
3 eieren, losgeklopt
gehakte peterselie
peper, zout
3 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus (geen ketjap !)
200 gram chamignons in plakjes
1 kleine ui, gesnipperd
2 eetlepels olie
300 gram doperwtjes (diepvries)
4 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in stukjes
2 eetlepels boter
3 eieren, losgeklopt
gehakte peterselie
peper, zout
3 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus (geen ketjap !)
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of grote koekenpan
eventueel pan voor de rijst
keine koekenpan voor het roerei
eventueel pan voor de rijst
keine koekenpan voor het roerei
Leuke tips
Lekker met een tomatensalade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492883
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid