Bereidingswijze
Verdeel de kabeljauw in 4 stukken.
Sprenkel er wat citroensap over en kruid de kabeljauw met peper en zout. Haal de stukken kabeljauw door wat bloem.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en de ansjovis een paar minuten. Pas op dat de knoflook niet bruin wordt want dan wordt het bitter.
Voeg de tomatenblokjes of pulp, samen met de oregano, het laurierblad, de olijven en de kappertjes hieraan toe. Maak de saus op smaak met peper en een beetje zout.
Lat de saus plm. 10 minuten zachtjes sudderen en roer af en toe door.
Leg de stukken vis in de saus en laat de vis in plm. 10 tot 12 minuten (afhankelijk van de dikte van de kabeljauw) zachtjes garen.
Sprenkel er wat citroensap over en kruid de kabeljauw met peper en zout. Haal de stukken kabeljauw door wat bloem.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en de ansjovis een paar minuten. Pas op dat de knoflook niet bruin wordt want dan wordt het bitter.
Voeg de tomatenblokjes of pulp, samen met de oregano, het laurierblad, de olijven en de kappertjes hieraan toe. Maak de saus op smaak met peper en een beetje zout.
Lat de saus plm. 10 minuten zachtjes sudderen en roer af en toe door.
Leg de stukken vis in de saus en laat de vis in plm. 10 tot 12 minuten (afhankelijk van de dikte van de kabeljauw) zachtjes garen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg lekker en snel gemaakt. Dit kan niet mis gaan. Heerlijk op een zomerse dag als je gasten krijgt. De stukken kabeljauw worden kort gegaard in de tomatensaus samen met knoflook, ansjovisfilets (die helemaal smelten en niet terug te vinden zijn), olijven en kappertjes.
Ingrediënten
600 gram verse kabeljauwfilets, zonder huid
Peper, zout
Citroensap
bloem
4 teentjes knoflook, gesnipperd
3 eetlepels olijfolie
5 ansjovisfilets in olie uit een blikje of potje, fijn gesneden
Blikje tomatenblokjes of pulpa (Mutti), inhoud plm.380 gram
2 theelepels gedroogde oregano
1 laurierblaadje
2 eetlepels uitgelekte kappertjes
zwarte olijven zonder pit, bijv. Kalamata
Peper, zout
Citroensap
bloem
4 teentjes knoflook, gesnipperd
3 eetlepels olijfolie
5 ansjovisfilets in olie uit een blikje of potje, fijn gesneden
Blikje tomatenblokjes of pulpa (Mutti), inhoud plm.380 gram
2 theelepels gedroogde oregano
1 laurierblaadje
2 eetlepels uitgelekte kappertjes
zwarte olijven zonder pit, bijv. Kalamata
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of grote diepe koekenpan
Leuke tips
Lekker met gebakken krieltjes, rijst of vers gebakken stokbrood en een salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492881
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid