Bereidingswijze
1. Het deeg kun je het beste van te voren maken en in de koelkast een ruime tijd laten rusten, dan laat hij zich makkelijker verwerken. Het deeg maak je op de volgende manier. Eerst meng je de boter, de witte basterd suiker, de eieren en de vanille suiker door elkaar. Vervolgens doe je er de bloem en het water bij en zeef je de bakpoeder erin. En vervolgens zet je het dus in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden en was, schil en snijd de appels in niet al te grote stukjes. Doe er dan de kaneel en de jam bij en schep de custard poeder erover. Schep dan alles om.
3. Vet de springvorm in met de boter en klop de vorm vol met de bloem zodat de binnenkant van de vorm helemaal bedekt is met een laagje bloem. Haal het deeg uit de koelkast, rol het deeg uit en leg het in de vorm. Als dit lastig gaat kan je ook gewoon stukjes deeg pakken en die een voor een in de vorm drukken totdat de binnenkant van de vorm helemaal bedekt is. (Dat doe ik altijd)
4. Verdeel nu de appelvulling over de met deeg beklede springvorm. Maak nu reepjes van het andere deeg. Leg eerst reepjes horizontaal. En daarna nog meer reepjes diagonaal erover heen. Klop een eitje of gebruik koffiemelk om met een kwastje wat ei of koffiemelk aan te brengen op de deeg reepjes. Dit geeft het eindresultaat een mooie glans. (Dit is niet perse nodig)
5. Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven. En check na 20 minuten of het niet te hard gaat.
6. Haal de taart uit de oven, laat hem uit de vorm afkoelen. Laat hem als je het lekker vind om een warm stukje appeltaart te hebben, niet helemaal afkoelen. Smakelijk!!
2. Verwarm de oven voor op 200 graden en was, schil en snijd de appels in niet al te grote stukjes. Doe er dan de kaneel en de jam bij en schep de custard poeder erover. Schep dan alles om.
3. Vet de springvorm in met de boter en klop de vorm vol met de bloem zodat de binnenkant van de vorm helemaal bedekt is met een laagje bloem. Haal het deeg uit de koelkast, rol het deeg uit en leg het in de vorm. Als dit lastig gaat kan je ook gewoon stukjes deeg pakken en die een voor een in de vorm drukken totdat de binnenkant van de vorm helemaal bedekt is. (Dat doe ik altijd)
4. Verdeel nu de appelvulling over de met deeg beklede springvorm. Maak nu reepjes van het andere deeg. Leg eerst reepjes horizontaal. En daarna nog meer reepjes diagonaal erover heen. Klop een eitje of gebruik koffiemelk om met een kwastje wat ei of koffiemelk aan te brengen op de deeg reepjes. Dit geeft het eindresultaat een mooie glans. (Dit is niet perse nodig)
5. Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven. En check na 20 minuten of het niet te hard gaat.
6. Haal de taart uit de oven, laat hem uit de vorm afkoelen. Laat hem als je het lekker vind om een warm stukje appeltaart te hebben, niet helemaal afkoelen. Smakelijk!!
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit recept gekregen van de tante van mijn moeder. Het is eigenlijk van de man van mijn moeders tante maar word door haar het meest gemaakt. Het is een heerlijke appeltaart die erg vol is van smaak. En de ingrediënten maken het er alleen maar lekkerder op.
Smakelijk!😃😋
Smakelijk!😃😋
Ingrediënten
Voor het deeg:
• 250 gram boter + extra om in te vetten
• 250 gram witte basterd suiker
• 2 eieren
• 1 zakje vanille suiker
• 600 gram bloem + extra om in te vetten
• 1 zakje bakpoeder
• 50 gram water
Voor de vulling:
• 4 a 5 appels in niet al te grote stukjes
• Een snufje kaneel (zoveel, totdat er op alle stukjes appel wat kaneel zit)
• Een flinke eetlepel abrikozen jam in plaats van suiker
• Een eetlepel custard-pudding poeder
Voor over de taart:
• Een rauw geklopt ei of wat koffiemelk
• 250 gram boter + extra om in te vetten
• 250 gram witte basterd suiker
• 2 eieren
• 1 zakje vanille suiker
• 600 gram bloem + extra om in te vetten
• 1 zakje bakpoeder
• 50 gram water
Voor de vulling:
• 4 a 5 appels in niet al te grote stukjes
• Een snufje kaneel (zoveel, totdat er op alle stukjes appel wat kaneel zit)
• Een flinke eetlepel abrikozen jam in plaats van suiker
• Een eetlepel custard-pudding poeder
Voor over de taart:
• Een rauw geklopt ei of wat koffiemelk
Hulpmiddelen & keukengerei
• Springvorm
• 2 kommen (Een voor het deeg en een voor de vulling)
• 2 lepels (Een om de vulling te roeren, en een om de ingrediënten van de vulling bij de vulling te doen)
• Een mes om de deeg reepjes voor op de taart te snijden
• Een voorverwarmde oven op 200 graden
• 2 kommen (Een voor het deeg en een voor de vulling)
• 2 lepels (Een om de vulling te roeren, en een om de ingrediënten van de vulling bij de vulling te doen)
• Een mes om de deeg reepjes voor op de taart te snijden
• Een voorverwarmde oven op 200 graden
Leuke tips
Je kunt het deeg het beste van te voren maken en in de koelkast een ruime tijd laten rusten, dan laat hij zich beter verwerken. Je zou dit recept ook kunnen maken met een handvol (in lauw water geweekte) rozijnen, als je daar een liefhebber van bent! Het overgebleven deeg is makkelijk in te vriezen en is ook lekker met morellen. Dat zijn zure kersen.
Alvast smakelijk!
Alvast smakelijk!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1492879
Homepage ID
3038236
Teller
0
Bron
Van de tante van mijn moeder
Drank
Uit
Bookmarked
-2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid