Bereidingswijze
1) Uien grof snijden en wat aanfruiten.
2) Bouillonblokjes verkruimelen in kokend water en goed oplossen.
3) Gevierendeelde tomaten, geschaafde winterwortel, gefruite ui en flink wat gedroogde tijm en gedroogde selderij toevoegen. Gedroogde knoflook is optioneel. Verder laten doorkoken.
4) Draai dan van het (ongekruid) gehakt soepballetjes. Klaar zet ze dan even afgedekt weg.
5) Pan van warmtebron. Passeerzeef met kleinste zeef op andere grote pan(nen) zetten en de soep beetje bij beetje hierin lepelen. Draai aan de passeerzeef om de soep volledig te zeven. Doe dit totdat heel de soep is gezeefd, dan alles terug gieten in de grote soeppan en weer op warmtebron zetten.
6) Voeg de tomatenpuree bij de soep, roer totdat deze oplost.
7) Als de soep weer kookt, de soepballetjes erbij. Zet de klok op 7 minuten, als het goed is drijven ze dan bovenop de soep.
8) Dan pas de gebroken vermicelli toevoegen en deze goed doorroeren. Warmtebron wat lager zetten. Klok 7 minuten verder zetten. Dan nogmaals goed doorroeren. Klok 8 minuten verder zetten. Flink wat peper toevoegen. Zout is optioneel. Daarna is tie klaar.
2) Bouillonblokjes verkruimelen in kokend water en goed oplossen.
3) Gevierendeelde tomaten, geschaafde winterwortel, gefruite ui en flink wat gedroogde tijm en gedroogde selderij toevoegen. Gedroogde knoflook is optioneel. Verder laten doorkoken.
4) Draai dan van het (ongekruid) gehakt soepballetjes. Klaar zet ze dan even afgedekt weg.
5) Pan van warmtebron. Passeerzeef met kleinste zeef op andere grote pan(nen) zetten en de soep beetje bij beetje hierin lepelen. Draai aan de passeerzeef om de soep volledig te zeven. Doe dit totdat heel de soep is gezeefd, dan alles terug gieten in de grote soeppan en weer op warmtebron zetten.
6) Voeg de tomatenpuree bij de soep, roer totdat deze oplost.
7) Als de soep weer kookt, de soepballetjes erbij. Zet de klok op 7 minuten, als het goed is drijven ze dan bovenop de soep.
8) Dan pas de gebroken vermicelli toevoegen en deze goed doorroeren. Warmtebron wat lager zetten. Klok 7 minuten verder zetten. Dan nogmaals goed doorroeren. Klok 8 minuten verder zetten. Flink wat peper toevoegen. Zout is optioneel. Daarna is tie klaar.
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is ons suikervrije familierecept en komt uit een oud basis kookboekje met een kleine aanvulling van onszelf
Ingrediƫnten
1 kg vleestomaten
4 liter water
8 a 9 groentebouillonblokjes
2 a 3 winterwortelen
2 a 3 uien
500 gram half-om-half gehakt
gedroogde tijm
gedroogde selderij
1 groot blikje of 2 kleine blikjes tomatenpuree
2 a 3 stukken krul-/middelvermicelli
peper
(gedroogde knoflook optioneel)
(zout optioneel)
(geraspte kaas on top optioneel)
4 liter water
8 a 9 groentebouillonblokjes
2 a 3 winterwortelen
2 a 3 uien
500 gram half-om-half gehakt
gedroogde tijm
gedroogde selderij
1 groot blikje of 2 kleine blikjes tomatenpuree
2 a 3 stukken krul-/middelvermicelli
peper
(gedroogde knoflook optioneel)
(zout optioneel)
(geraspte kaas on top optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
hele grote soeppan, extra grote pan(nen), soeplepel, passeerzeef (of staafmixer=minder lekker, je moet dan voor de bereiding van de soep al de tomaten gekruist aan onder- en bovenkant insnijden, kwartier in kokend water leggen en deze daarna ontvellen)
Leuke tips
Lekker met geraspte kaas erop. Erbij zelf gemaakte croutons: volkorenbrood knippen, erbij olijfolie en kruiden naar wens (peper, zout, paprika, basilicum, oregano, knoflook) en goed door elkaar husselen. Daarna 10 tot 12 minuten op 180 graden in de Airfryer om ze lekker knapperig te krijgen (op helft van de tijd mandje even doorschudden). Ook lekker met roggebrood met kruidenroomkaas of Turksbrood met kruiden(room)creme.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492862
Homepage ID
3038202
Teller
0
Bron
oud basis kookboekje met wat kleine aanvullingen
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid