Bereidingswijze
Kook de blokjes aardappel beetgaar in water met zout.
Voeg vlak voor het einde de snippers rode ui en de knoflook toe zodat die wat zachter worden.
Meng de azijn door de aardappels en laat de aardappels in het vocht met de azijn afkoelen. (Zo krijg je een lekkere zachte zure smaak aan de aardappelen.)
Bak de chorizo in een droge koekenpan tot ze knapperig en bruin is.
Laat de chorizo uitlekken op een stuk keukenpapier.
Als de aardappelen redelijk zijn afgekoeld, laat ze dan goed uitlekken in een vergiet.
Meng de aardappelen met de uitgelekte bonen, uitgelekte chorizo, paprika en lenteuitjes.
Meng de mayonaise met de sherry of wijn (of verdun met wat melk) en de djinten.
Vermeng de dressing met de aardappelsalade en garneer met wat peterselie.
Voeg vlak voor het einde de snippers rode ui en de knoflook toe zodat die wat zachter worden.
Meng de azijn door de aardappels en laat de aardappels in het vocht met de azijn afkoelen. (Zo krijg je een lekkere zachte zure smaak aan de aardappelen.)
Bak de chorizo in een droge koekenpan tot ze knapperig en bruin is.
Laat de chorizo uitlekken op een stuk keukenpapier.
Als de aardappelen redelijk zijn afgekoeld, laat ze dan goed uitlekken in een vergiet.
Meng de aardappelen met de uitgelekte bonen, uitgelekte chorizo, paprika en lenteuitjes.
Meng de mayonaise met de sherry of wijn (of verdun met wat melk) en de djinten.
Vermeng de dressing met de aardappelsalade en garneer met wat peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke aardappelsalade van voorgekookte blokjes aardappel, uitgebakken chorizoblokjes, voorgekookte sperziebonen (ik had een blikje boterbonen) en blokjes paprika. Lekker met gesnipperde rode ui en knoflook en een dressing met mayonaise en een scheutje sherry.
Deze lekkere smeuïge aardappelsalade is lekker op wrme dagen bij de bbq, als lunchgerecht, als hoofdgerecht. De smaken komen het beste tot zijn recht als de salade ruim tevoren is gemaakt.
Deze lekkere smeuïge aardappelsalade is lekker op wrme dagen bij de bbq, als lunchgerecht, als hoofdgerecht. De smaken komen het beste tot zijn recht als de salade ruim tevoren is gemaakt.
Ingrediënten
2 flinke aardappelen (vastkokend)in kleine blokjes
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine stukjes
1 blikje boterbonen Bonduelle (plm. 380 gram), uitgelekt en afgespoeld
plm. 100 gram chorizo (hele worst), in kleine blokjes
3 lenteuitjes, in kleine ringetjes
3 eetlpels witte azijn (ik gebruikte sherry-azijn)
Dressing:
2 eetlepels mayonaise
1 afgestreken theelepel djinten (komijn)
1 eetlepel sherry of witte wijn (eventueel melk)
peterselie (optioneel)
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine stukjes
1 blikje boterbonen Bonduelle (plm. 380 gram), uitgelekt en afgespoeld
plm. 100 gram chorizo (hele worst), in kleine blokjes
3 lenteuitjes, in kleine ringetjes
3 eetlpels witte azijn (ik gebruikte sherry-azijn)
Dressing:
2 eetlepels mayonaise
1 afgestreken theelepel djinten (komijn)
1 eetlepel sherry of witte wijn (eventueel melk)
peterselie (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal voor de salade
pan voor de aardappelen
koekenpan voor de chorizo
pan voor de aardappelen
koekenpan voor de chorizo
Leuke tips
Lekker als hoofdmaaltijd met stokbrood op een warme zomerdag.
Lekker bij de bbq of als lunch..
Lekker bij de bbq of als lunch..
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492759
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid