Bereidingswijze
Klop de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker licht schuimig.
Voeg al roerende de melk toe. Klop de slagroom bijna stijf.
Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingrediënten.
Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Schakel de ijsmachine
In en giet het mengsel in de kom. Bereidingstijd 40-50 minuten.
Voeg al roerende de melk toe. Klop de slagroom bijna stijf.
Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingrediënten.
Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Schakel de ijsmachine
In en giet het mengsel in de kom. Bereidingstijd 40-50 minuten.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk eigen gemaakt roomijs.
Ingrediënten
3 eidooiers, 300 ml volle melk, 200 ml slagroom,
100 Gr fijne suiker, 5 Gr vanillesuiker
100 Gr fijne suiker, 5 Gr vanillesuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Ijsmachine
Leuke tips
U kunt het basisroomijs vermengen met o.a.:
*40 gram gehakte walnoten, hazelnoten of pinda's.
*50 gram gehakte gekonfijte vruchtjes
*40 gram grof gehakte pure chocolade
*8 gram kaneel.
Voeg de ingrediënten halverwege de bereidingstijd toe aan de inhoud
van de kom. De kaneel kan met de eierdooiers gemengd worden.
*40 gram gehakte walnoten, hazelnoten of pinda's.
*50 gram gehakte gekonfijte vruchtjes
*40 gram grof gehakte pure chocolade
*8 gram kaneel.
Voeg de ingrediënten halverwege de bereidingstijd toe aan de inhoud
van de kom. De kaneel kan met de eierdooiers gemengd worden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492748
Homepage ID
3037960
Teller
0
Bron
Philips ijsrecepten
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid