Pittige Surinaamse bruine bonen met kip en groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/07/2022 - 20:43
Bereidingswijze
Spoel de bruine bonen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de kipfilet snel rondom bruin. Haal uit de pan en et even apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook lichtbruin. Bak het kerriepoeder en de sambal mee.
Voeg de prei en de paprika hieraan toe en bak een paar minuten tot beetgaar mee.
Roer het verkruimelde bouillonblokje (Maggiblokje) door de groenten. Zorg dat het goed opgelost is.
Meng de bruine bonen erdoor. Voeg de beide soorten ketjap toe. Warm alles goed door.
Proef en voeg naar smaak nog wat ketjap of sambal toe.
Afbeelding
Pittige Surinaamse bruine bonen met kip en groenten
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
In Suriname worden dit soort bruine bonenschotels gegeten met riijst. Wij hebben er gewoon een salade bij gegeten. Ik heb voor deze bruine bonen gekozen voor kipfilet, 2 soorten paprika en wat prei. Lekker met 2 soorten ketjap en sambal brandal. 
Ingrediënten
grote pot bruine bonen (plm. 720 gram)
250 gram kipfilet in kleine stukjes
2 eetlepels olie
peper, zout
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knofloo, gesnipperd
1 kleine prei, gesnipperd
1/2 rode paprika, gesnipperd
1/2 gele paprika, gesnipperd
1/2 groene paprika, gesnipperd
2 eetlepels zoute ketjap
2 eetlepels zoete ketjap
2 theelepel sambal badjak (or meer naar smaak)
2 theelepels kerriepoeder
verkruimeld bouillonblokje (Maggiblokje)

Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
vergiet
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492742
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid