Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee.
Roer de tomatenketchup, chilisaus, basterdsuiker, gemberpoeder, azijn, worcesteraus en water in een pan door elkaar. Meng de saus met het vlees en laat het vlees op een lage warmtebron langzaam gaar worden.
Eventueel nog wat water toevoegen als de saus te dik wordt.
Bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee.
Roer de tomatenketchup, chilisaus, basterdsuiker, gemberpoeder, azijn, worcesteraus en water in een pan door elkaar. Meng de saus met het vlees en laat het vlees op een lage warmtebron langzaam gaar worden.
Eventueel nog wat water toevoegen als de saus te dik wordt.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De blokje varkensvlees (schouder) worden aangebraden met ui en knoflook. Saus erover heen en lekker gaar laten pruttelen. Heerlijk.
Ingrediënten
600 gram ontbeende schouderkarbonade (procureur)
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels olie
Saus:
4 eetlepels tomatenketchup
1 volle eetlepel chilisaus
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
4 eetlepels witte natuurazijn
peper, zout
1 dl water
1 eetlepel worcestersaus
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels olie
Saus:
4 eetlepels tomatenketchup
1 volle eetlepel chilisaus
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
4 eetlepels witte natuurazijn
peper, zout
1 dl water
1 eetlepel worcestersaus
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of stoofpan
Leuke tips
Het vlees is nog lekkerder al het een dag ingetrokken is.
Lekker met rijst en bijvoorbeeld een komkommeralade.
Lekker met rijst en bijvoorbeeld een komkommeralade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492694
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid