Tagliatelle met champignons, Pecorino, ei en sojasaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 06/24/2022 - 16:57
Bereidingswijze
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de champignons op een hoge warmtebron lichtbruin. (al het vocht moet verdwenen zijn).
Bak de sjalot-snippers en de knoflook even mee. Maak op smaak met peper en zout.
Meng 50 gram geraspte Pecorino-kaas en 3 eetlepels sojasaus door het losgeklopte ei.
Roer de eieren door de champignons en bak alles al omscheppend nog even mee tot het ei is gestold.
Maak op smaak met de rest van de geraspte Pecorinokaas, peper, zout en eventueel nog een eetlepel sojasaus

Afbeelding
Tagliatelle met champignons, Pecorino, ei en sojasaus
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De sojasaus in deze tagliatelle zorgt voor een heerlijke smaak. Door de kaas te mengen met het losgeklopte ei en kort met de champignons mee te bakken ontstaat ereen heerlijk pittig mengsel voor de tagliatelle. Wij hebben hiervan gesmuld en ga dit zeker vaker maken.
Ingrediƫnten
200 gram tagliatelle
zout
1 eetlepel olijfolie
400 gram champignons, schoongemaakt in plakjes
1 klein sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
75 gram vers geraspte pecorinokaas
2 losgeklopte eieren
4 eetlepels sojasaus
Peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de tagliatelle
hapjespan
Leuke tips
Lekker met een salade
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492678
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid