Bereidingswijze
Maak de groenten schoon en snij in kleine stukken. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de groenten hieraan toe en bak de groenten een paar minuten op middelhoge warmtebron..
Voeg de groentebouillon toe en kook het geheel plm. 10 minuten. Voeg de room eraan toe en pureer de soep met een staafmixer.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met pijnboompitten.
Voeg de groentebouillon toe en kook het geheel plm. 10 minuten. Voeg de room eraan toe en pureer de soep met een staafmixer.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met pijnboompitten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere en gezonde groentesoep bestaat uit een combinatie van een restant broccoli, een kleine courgette en een prei. Beetje room erdoor en wat geroosterde pijnboompitten en je hebt een heerlijke soep.
Ingrediƫnten
300 gram broccoli
1 prei
1 kleine courgette
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
500 ml groentebouillon (van tablet)
20 gram geroosterde pijnboompitten
100 ml (kook)room
1 prei
1 kleine courgette
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
500 ml groentebouillon (van tablet)
20 gram geroosterde pijnboompitten
100 ml (kook)room
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
staafmixer
staafmixer
Leuke tips
Lekker bij de lunch of als voorgerecht.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492664
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid