Vegetarische Griekse Briam uit de slowcooker

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/30/2022 - 07:51
Bereidingswijze
Doe de pasata en polpa in de slowcooker.
Voeg daaraan de geperste knoflook, koffiemelk, oregano en peper en zout toe.
Roer goed door en laat het 15 minuutjes opwarmen.
Roer vervolgens de rauwe krieltjes erdoor en laat het nog een kwartier op “high” staan.
Zet daarna de slowcooker op “medium” en laat het een middagje staan, roer het af en toe goed door.

2 uur voor het eten:
Snij de gewassen courgette en aubergine in kleine stukjes, voeg peper en zout toe en bak het even met olie in de braadpan. Laat het vervolgens even uitlekken in de vergiet.

1 uur voor het eten:
Doe de groenten ook in de slowcooker en roer het mengsel goed door.
Laat het op “medium” pruttelen en roer het af en toe door.

Eet smakelijk!!!
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eigenlijk een recept voor de oven. Maar door gebrek aan ruimte in de oven het recept aangepast voor de slowcooker. Ook wat eigen invulling eraan gegeven en puntje bij paaltje heb je een heel nieuw recept. En het beviel 😋 
Ingrediënten
2 zakjes krieltjes
1 courgette
1 aubergine
4 teentjes knoflook
1 pakje tomaten pasata
1 blik tomatenpolpa (pulpa)
1 kuipje koffiemelk
Oregano
Peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Slowcooker
Braadpan
Vergiet
Mes en snijplank
Knoflookpers
Leuke tips
Serveer het met een heerlijke Griekse salade, tzatziki of een ander bijgerecht.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492554
Homepage ID
3037242
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
JoyceZwaart
Gelegenheid