Bereidingswijze
Meng de tapenade, azijn en olijfolie door elkaar.
Meng de kaasblokjes samen met de komkommer, peterselie en de in vieren gesneden tomaatjes door het tapenade-mengsel.
Leg de salade op een schaaltje en garneer met wat bladjes sla.
Lekker op een broodje of boterham.
Meng de kaasblokjes samen met de komkommer, peterselie en de in vieren gesneden tomaatjes door het tapenade-mengsel.
Leg de salade op een schaaltje en garneer met wat bladjes sla.
Lekker op een broodje of boterham.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had nog een stukje kaas en tomatentapenade over dat eigenlijk op moest. Hierdoor ontstond deze hele lekkere kaasalade.We hebben ervan gesmuld. Lekker op een vrs broodje of een bruine boterham. Allemaal lekker.
Ingrediënten
150 gram kleine blokjes jong belegen kaas
2 eetlepels gedroogde tomaten tapenade.
½ komkommer in kleine blokjes
100 gram kerstomaatjes, in vieren gesneden
Vers gehakte peterselie.
1 eetlepel witte balsamicoazijn.
½ eetlepel honing.
½ eetlepel olijfolie
Wat slablaadjes'
2 eetlepels gedroogde tomaten tapenade.
½ komkommer in kleine blokjes
100 gram kerstomaatjes, in vieren gesneden
Vers gehakte peterselie.
1 eetlepel witte balsamicoazijn.
½ eetlepel honing.
½ eetlepel olijfolie
Wat slablaadjes'
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal of bord voor de salade
kommetjes
kommetjes
Leuke tips
In plaats van tomatentapenade kun je ook pesto gebruiken.
Ook een oudere kaassoort is lekker in de salade.
Ook een oudere kaassoort is lekker in de salade.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492548
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid