Bereidingswijze
Plm. 20 gehaktballetjes
Meng alle ingrediƫnten genoemd onder het gehakt .
Vorm hiervan kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Bak de gehaktballetjes onder af en toe omscheppen bruin en gaar (plm. 15 minuten)
Serveer de gehaktballetjes met de tzatziki.
Tzatziki
Roer de knoflook, olijfolie en citroensap door elkaar in een kommetje en zet dit apart.
Rasp de komkommer grof en doe deze in een zeef. `
Strooi wat zout erover en laat de komkommer goed uitlekken. Druk het vocht er goed uit.
Doe de uitgelekte yoghurt in een kom, roer de peterselie en het knoflookmengsel erdoor.
Meng alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
Bewaren in de koelkast. De tzatziki blijft paar dagen goed.
Meng alle ingrediƫnten genoemd onder het gehakt .
Vorm hiervan kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Bak de gehaktballetjes onder af en toe omscheppen bruin en gaar (plm. 15 minuten)
Serveer de gehaktballetjes met de tzatziki.
Tzatziki
Roer de knoflook, olijfolie en citroensap door elkaar in een kommetje en zet dit apart.
Rasp de komkommer grof en doe deze in een zeef. `
Strooi wat zout erover en laat de komkommer goed uitlekken. Druk het vocht er goed uit.
Doe de uitgelekte yoghurt in een kom, roer de peterselie en het knoflookmengsel erdoor.
Meng alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
Bewaren in de koelkast. De tzatziki blijft paar dagen goed.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Grieks gekruide gehaktballetjes met tzatziki waren een onderdeel van mijn Griekse maaltijd die ik maakte voor mijn nichtje met haar kinderen.
Misschien niet helemaal Grieks maar zoals zij het lekker vonden en het was niet moeilijk te maken.
Misschien niet helemaal Grieks maar zoals zij het lekker vonden en het was niet moeilijk te maken.
Ingrediƫnten
Plm. 20 balletjes
250 gram rundergehakt
2 flinke eetlepels paneermeel
1 losgeklopt ei
21eetlepel olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 flink sjalotje, gesnipperd
Zout, peper
Tzatziki
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel citroensap
/2 kleine komkommer
zout, peper
250 gram Griekse of Turkse yoghurt, goed uitgelekt in een zeef
1 eetlepel gehakte peterselie (of munt, maar daar hou ik zelf niet zo van)
250 gram rundergehakt
2 flinke eetlepels paneermeel
1 losgeklopt ei
21eetlepel olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 flink sjalotje, gesnipperd
Zout, peper
Tzatziki
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel citroensap
/2 kleine komkommer
zout, peper
250 gram Griekse of Turkse yoghurt, goed uitgelekt in een zeef
1 eetlepel gehakte peterselie (of munt, maar daar hou ik zelf niet zo van)
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
schaaltje voor de tzatziki
zeef
schaaltje voor de tzatziki
zeef
Leuke tips
Lekker met Griekse tomatenrijst, Griekse salade, bladerdeeghapjes met spinazie en feta en mijn Kippendij met citroen,honing en knoflook. Zie "https://www.smulweb.nl/recepten/1488463/verrukkelijke-kippendij-uit-de-oven-met-citroen-honing-en-knoflook".
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492527
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid