Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Doe de witte bonen in een vergiet. Spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Bak hierin de knoflook met de ham-reepjes een paar minuten.
Voeg de Italiaanse groentemix hieraan toe en bak plm. 5 tot 7 minuten al omscheppend mee.
Roer de blokjes tomaat, de goed uitgelekte witte bonen en de pesto door de groentemix.
Maak het geheel op smaak met peper, zout,citroensap en oregano.
Doe de groenten over in een ovenschaal.
Verkruimel de geitenkaas erover en zet de schaal plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas lichtbruin is geworden.
Doe de witte bonen in een vergiet. Spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Bak hierin de knoflook met de ham-reepjes een paar minuten.
Voeg de Italiaanse groentemix hieraan toe en bak plm. 5 tot 7 minuten al omscheppend mee.
Roer de blokjes tomaat, de goed uitgelekte witte bonen en de pesto door de groentemix.
Maak het geheel op smaak met peper, zout,citroensap en oregano.
Doe de groenten over in een ovenschaal.
Verkruimel de geitenkaas erover en zet de schaal plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas lichtbruin is geworden.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ham en een zak italiaanse groentemix die op moest volgens de datum op het pak.
Pasta hadden we de laatste tijd al vaak gegeten dus maar weer eens aan de peulvruchten.
De combinatie van Italiaanse groenten met pesto en witte bonen was erg lekker.
In plaats van geitenkaas kan natuurlijk iedere andere kaas, zoals brie, mozzarella, camember of geraspte kaas.
Vegetariërs laten de ham gewoon weg.
Pasta hadden we de laatste tijd al vaak gegeten dus maar weer eens aan de peulvruchten.
De combinatie van Italiaanse groenten met pesto en witte bonen was erg lekker.
In plaats van geitenkaas kan natuurlijk iedere andere kaas, zoals brie, mozzarella, camember of geraspte kaas.
Vegetariërs laten de ham gewoon weg.
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, gesnipperd
100 gram gekookte achterham in reepjes
1 zak Italiaanse groentemix met champignons (400 gram AH)
2 eetlepels groene pesto (basilicumpesto)
Peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
1 niet te grote vleestomaat, ontveld, zonder pitjes in blokjes
1 potje witte bonen (inhoud plm. 380 gram)
Sap van ½ citroen
50 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc)
1 teentje knoflook, gesnipperd
100 gram gekookte achterham in reepjes
1 zak Italiaanse groentemix met champignons (400 gram AH)
2 eetlepels groene pesto (basilicumpesto)
Peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
1 niet te grote vleestomaat, ontveld, zonder pitjes in blokjes
1 potje witte bonen (inhoud plm. 380 gram)
Sap van ½ citroen
50 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc)
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of hapjespan
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met een tomatensalade.
Dit gerecht kan ook zonder dat het in de oven gaat gegeten worden. Ook lekker.
Dit gerecht kan ook zonder dat het in de oven gaat gegeten worden. Ook lekker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492507
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid