Bereidingswijze
Verhit de in een hapjespan of wok en bak hierin de stukjes kipfilet snel om en om bruin.
Kruid de kip met peper en zout en zet ze even apart.
Bak in het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig.
Bak het laurierblad en de tomatenpuree even mee.
Voeg dan de blokjes paprika toe en bak ook 2 minuten al omscheppend mee.
Voeg de tomatenblokjes en alle kruiden hieraan toe en laat alles een kwartiertje sudderen op een lage warmtebron.
Voeg dan de kidneybonen en de stukjes kip toe en warm alles goed door.
Maak op smaak met peper en zout.
Verwijder het laurierblad en garneer de chili met lente-uitjes.
Kruid de kip met peper en zout en zet ze even apart.
Bak in het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig.
Bak het laurierblad en de tomatenpuree even mee.
Voeg dan de blokjes paprika toe en bak ook 2 minuten al omscheppend mee.
Voeg de tomatenblokjes en alle kruiden hieraan toe en laat alles een kwartiertje sudderen op een lage warmtebron.
Voeg dan de kidneybonen en de stukjes kip toe en warm alles goed door.
Maak op smaak met peper en zout.
Verwijder het laurierblad en garneer de chili met lente-uitjes.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere snelle chili van kidneybonen met stukjes kipfilet.
Ingrediënten
200 gram kipfilet, in stukjes
1 blikje kidneybonen (plm. 400 gram), afgespoeld en uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (plm.380 gram)
2 eetlepels tomatenpuree
1 flinke ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 gele paprika, in blokjes
1/2 groene paprika, in blokjes
1 laurierblad
1/2 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
1/2 theelepel chilivlokken
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels zonnebloemolie
peper en zout naar smaak
2 gehakte lente-uitjes
1 blikje kidneybonen (plm. 400 gram), afgespoeld en uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (plm.380 gram)
2 eetlepels tomatenpuree
1 flinke ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 gele paprika, in blokjes
1/2 groene paprika, in blokjes
1 laurierblad
1/2 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
1/2 theelepel chilivlokken
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels zonnebloemolie
peper en zout naar smaak
2 gehakte lente-uitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of hapjespan
Leuke tips
Lekker met een tomatensalade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492505
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid