Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte
Kook de plakjes gaar in water met zout.
Kook de geschilde aspergestukken gaar in water met een theelepel suiker.
Giet de aardappelschijfjes af in een vergiet en laat goed uitleken.
Giet de stukjes asperges af.
Verhit de boter in een koekenpan en en fruit hierin de sjalot-snippers.
Voeg de roomkaas hieraan toe en laat dit op een lage warmtebron zachtjes smelten.
Meng de stukjes asperges, reepjes ham en stukjes ei door de saus.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Leg de helft van de plakjes aardappel onderin de ovenschaal.
Verdeel hierover de aspergesaus.
Daarover weer een laagje aardappelschijjes en wat geraspte kaas.
Bak de schotel plm. 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Kook de plakjes gaar in water met zout.
Kook de geschilde aspergestukken gaar in water met een theelepel suiker.
Giet de aardappelschijfjes af in een vergiet en laat goed uitleken.
Giet de stukjes asperges af.
Verhit de boter in een koekenpan en en fruit hierin de sjalot-snippers.
Voeg de roomkaas hieraan toe en laat dit op een lage warmtebron zachtjes smelten.
Meng de stukjes asperges, reepjes ham en stukjes ei door de saus.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Leg de helft van de plakjes aardappel onderin de ovenschaal.
Verdeel hierover de aspergesaus.
Daarover weer een laagje aardappelschijjes en wat geraspte kaas.
Bak de schotel plm. 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik zou eigenlijk soep maken van de stukjes asperges die ik gekocht had maar besloot toch om een ovenschotel te maken. Gemakkelijk in een saus van gesmolten roomkaas. Je kunt dit ook maken met asperges uit pot of blik.
Ingrediƫnten
3 grote aardappelen, geschild in schijfjes
500 gram asperges, geschild in stukken
1 theelepel suiker
Peper, zout
1 eetlepel boter
1 klein sjalotje, gesnipperd
150 gram gekookte ham in reepjes
2 hardgekookte eieren, in stukken
100 gram roomkaas
500 gram asperges, geschild in stukken
1 theelepel suiker
Peper, zout
1 eetlepel boter
1 klein sjalotje, gesnipperd
150 gram gekookte ham in reepjes
2 hardgekookte eieren, in stukken
100 gram roomkaas
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
pan voor de aardappelen en de asperges
pan voor de aardappelen en de asperges
Leuke tips
Ook lekker met asperges uit pot of blik.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492501
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid