Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok of grote hapjespan.
Bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Voeg de uitsnippers toe en bak deze mee tot lichtbruin.
Voeg nu beetje bij beetje de spinazie hieraan toe. Steeds omscheppen tot de spinazie wat geslonken is. Laat de spinazie kort meebakken. Haal de pan van de warmtebron.
Klop de eieren los met de roomkaas en meng dit goed roerend door de spinazie.
Maak de spinazie op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in en verdeel de spinazie over de bodem van de schaal.
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze nog even droogstomen.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper of gebruik een gewone mixer, geen staafmixer. Roer de boter en de (warme) melk door de aardappelen.
Maak de puree op smaak met peper en wat (vers geraspte) nootmuskaat.
Verdeel de aardappelpuree over de spinazie.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Voeg de uitsnippers toe en bak deze mee tot lichtbruin.
Voeg nu beetje bij beetje de spinazie hieraan toe. Steeds omscheppen tot de spinazie wat geslonken is. Laat de spinazie kort meebakken. Haal de pan van de warmtebron.
Klop de eieren los met de roomkaas en meng dit goed roerend door de spinazie.
Maak de spinazie op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in en verdeel de spinazie over de bodem van de schaal.
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze nog even droogstomen.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper of gebruik een gewone mixer, geen staafmixer. Roer de boter en de (warme) melk door de aardappelen.
Maak de puree op smaak met peper en wat (vers geraspte) nootmuskaat.
Verdeel de aardappelpuree over de spinazie.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb in dit recept vere spinazie gebruikt maar je kunt die natuurlijk ook maken met ontdooide diepvries spinazie. Ik zou dan wel de bladspinazie hiervoor gebruiken.De spekjes door de spinazie maken het geheel wat pittiger. De eieren zijn losgeklopt en met de roomkaas dor despinazie gemengd. Hierdoor wordt de spinziemassa steviger en krijg je geen natte ovenschotel. Dit is een ovenschotel die ik zeker vaker ga maken. Door de spinazie te wokken blijft de smaak van de spinazie ook veel lekkerder.
Ingrediƫnten
400 gram verse spinazie, gewassen, wat kleiner gesneden
100 gram reepjes mager rookspek
1 eetlepel olie
1 kleine ui, gesnipperd
2 losgeklopte eieren
50 gram roomkaas naturel
Peper, zout
Nootmuskaat
400 gram kruimige aardappelen
Plm. 1 dl (warme) melk
20 gram roomboter
Plm. 50 gram pittige geraspte kaas
100 gram reepjes mager rookspek
1 eetlepel olie
1 kleine ui, gesnipperd
2 losgeklopte eieren
50 gram roomkaas naturel
Peper, zout
Nootmuskaat
400 gram kruimige aardappelen
Plm. 1 dl (warme) melk
20 gram roomboter
Plm. 50 gram pittige geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
pan voor de aardapelpuree
wok of grote hapjespan
pan voor de aardapelpuree
wok of grote hapjespan
Leuke tips
Kan ook met diepvries bladspinazie.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492469
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid